Haberler

Metin Feyzioğlu: Türkiye'de Zulüm Pek Değişmedi (3)

"ayaklarını DENK ALSINLAR" Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Mersin Gazetieciler Cemiyeti ziyareti sırasında yaptığı konuşmada Alanya'da yaşanan olaylarla igili "Bu işin yarını var, öbür günü var. Buradan söylüyorum ayaklarını denk alsınlar" dedi.

"ayaklarını DENK ALSINLAR"

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Mersin Gazetieciler Cemiyeti ziyareti sırasında yaptığı konuşmada Alanya'da yaşanan olaylarla igili "Bu işin yarını var, öbür günü var. Buradan söylüyorum ayaklarını denk alsınlar" dedi.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen ile birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Metin Feyzioğlu'nu Cemiyet Başkanı Ahmet Ünal karışladı. Gazetecilerle yaptığı sohbette Alanya'da yaşanan olaylara değinenen Feyzioğlu, "Bugün Alanya'da meslektaşlarımız ağır şekilde darp edildiler. Ankara katliamını protesto etmek üzere toplanmışlardı. Dün yapılan toplantının polis tarafından güç kullanılarak önlenmesi üzerine bu defa baro yönetimi avukatlarla dayanışma anlamında bir basın açıklaması yapmak istedi. Bu toplantıda Antalya Barosu yönetim kurulu üyelerimiz de vardı. 10 santim mesafeden yönetim kurulu üyemiz Polat Balkan'ın gözünün içine polis gaz sıkıtı. Bu kör etmek amaçlıdır. Bu öyle tehlikeyi ve saldırganı defetmek amaçlı değildir" diye konuştu. Bunun çok ciddi müessir bir fiil ve etkili eylem olduğunu savunan Feyzioğlu, şunları söyledi:

"Polis sahip olduğu kanun gücünü IŞİD teröristlerini etkisiz hale getirmek için kullansaydı, halka baskı kullanmak yerine bir taraftan özgürlükleri sağlayıp diğer taraftan da terörist hücrelerinin yuvalanmasını önleseydi, bugün buralarda değildik. Ağır şekilde kınıyoruz. Meslektaşlarımıza saldıran polislerin ve saldırtan amirlerin hak ettikleri cezaya çarptırılmalarının takipçisi olacağız. Laf olsun diye takipçisi olacağız cümlesi değil, bizi bilen bilir, bu işin sonuna kadar gideceğiz. Bugün sonuç alınmaz, arkamız sağlam derler. Bu işin yarını var, öbür günü var. Buradan söylüyorum ayaklarını denk alsınlar. Öyle avukatın gözünün içine 10 santimden gaz sıkmak altından kalkabilecekleri bir iş değildir. Gereği yapılacaktır, sonuna kadar takip edeceğiz".

"DEVLETİN YIKILMASINA KARŞIYIZ"

Konuşmasının devamında devletin yıkılmasını isteyenlere karşı olduklarını ifade eden Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Devletin yıkılmasına canımızla, yüreğimizle, imanımızla karşıyız. Devletin bölünmesini isteyenlere varımızla yoğumuzla karşıyız. Bunu söylediğimiz de bize faşist diyenlere hadi oradan deriz. Devlet yıkılsın da Suriye'ye mi dönelim? Devletin, hukuk devleti, devletin rejiminin demokrasi insan haklarına saygılı bir rejim olmasını ise milletimizin ve devletimizin bekası için zorunlu görürüz. Adalet ülkenin temelidir. Adalet çöktüğünde devlet çöker. Bizim için vatandaşına baskı uygulayan, eziyet eden bir devlet bir zülüm aygıtına dönüşmüştür. Böyle bir devleti de kabul etmeyiz. Bunu yapan kamu görevlilerinden de hangi görevde olursa olsun elbette gün gelir hesap sorarız. Devlet insan haklarına, demokrasi değerlerine saygı olsun dediğimizde de bize birileri bölücü diyorlar, hadi oradan sende. Biz hukukçuyuz, bu böyle biline. Bugünün kutuplaşmış Türkiye'sinde biz kutup yıldızı olmaya kararlıyız. Milyonların kutup yıldızı olmayı da barolarımız ve TBB olarak elbirliği ile başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz".

Feyzioğlu, konuşmasının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Feyzioğlu Alanya Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title