Haberler

Metin Akpınar'dan Duygulandıran Zeki Alasya Açıklaması: Rüyalarıma Giriyor

Güncelleme:

Usta tiyatrocu Metin Akpınar, verdiği röportajda 2015 yılında kaybettiğimiz usta sanatçı Zeki Alasya hakkında açıklamalarda bulundu. Akpınar, "Annem babam benim rüyama girmez, Zeki girer. Onla uğraşıyorum yani. Nurda yatsın yavrum" dedi.

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'ya bir röportaj veren Akpınar, 2015 yılında kaybettiğimiz usta sanatçı Zeki Alasya'yla ilgili konuştu.

Akpınar, "Nazım ustanın dediği gibi yarin yanağından gayrı her şeyde ortaktık. Annem babam benim rüyama girmez, Zeki girer. Onla uğraşıyorum yani. Nurda yatsın yavrum, güzel adamdı, iyi adamdı" diye belirtti.

"ANNEM BABAM GİRMEZ, ZEKİ RÜYALARIMA GİRER"

İşte Metin Akpınar ile yapılan o röportaj:

Zeki Alasya ile film yıkama maceranız olmuş. Paylaşır mısınız bizimle?

Rahmetli Zeki fotoğrafçılığı çok severdi. Rus makineleri vardı, yukardan baktığımız, ilk onlarla başladık. Turnelere gittiğimizde karanlık oda yapardı. Biz karanlık odada beraber resim basardık. Üç banyodur, gümüş nitratlı… Hatta karaciğer hastalığına da oradan yakalandığını düşünüyorum. 1. banyo, 2. banyo, 3. banyo... Onların terminalojisi de her anlama gelebilen garip terminolojilerdir. Bas, koy, geliyooor, bas, amaaan, dur, bir parmak at, çok iyi oldu, Allaaah çok iyi, aman geldi, geldi, geldi gibi. Erotik olarak değerlendirelebilcek deyişlerdir. Ankara'da otelde kalıyoruz, hava da sıcak, biz de atlet donuz, aşağıdan da içecek birşeyler söyledik, çocuk geldi, kapıyı tıkladığında, bu aşama devam ediyordu, bunların hepsini dinledi. Kapıyı açınca, Zeki Metin'i, kan ter içinde, atlet donla görünce, çok fena bir şok geçirmişti yavrum, herhalde bizi yanlış anladı. (gülüyor) Sağolsun, ortağım müthiş bir adamdı. Turnelere biz akvaryum da götürürdük. Bazen 45 gün kalıyorduk turnede.

Metin Akpınar'dan Duygulandıran Zeki Alasya Açıklaması: Rüyalarıma Giriyor

Akvaryum da mı götürüyordunuz?

Tabii akvaryum merakı vardı Zekiciğimin. Bitmeyen bir enerjisi vardı. Kendine ne alıyorsa, bana da getirirdi, o unuturdu, bırakırdı, ben devam ederdim. Bir gün geldi, 'balkona çık' dedi, karşıda iki tane araba duruyor. 'Biri senin seç' dedi, kendi de seçmiyor. Ben Skylark'ı seçtim, o Reno Station'u seçti. Böyle bir adamdı. Akvaryum alırsa, benim de akvaryumum olurdu. Ne balıklar besledik. Öpüşen guramiler vardı. Ender öpüşürler. Öpüşecekler diye saatlerce onlara bakardık...

Zeki Alasya'yı özlüyorsunuz değil mi?

Zeki ile yaşamak bir keyifti. Biz beraber büyüdük. Başka zaman da söyledim, Zeki Metin ilişkisi adeta bir yazgı gibidir. Ben Aksaray'da doğdum büyüdüm, oradan beslendim. Zeki Laleli'de doğdu. Aynı folklorle beslendik. Babalarımız da İbrahim Ethem Kimya Evi'nde çalışıyordu.

Annelerimiz bile rahmetli olunca Valide Camii'nden kaldırıldı, imamlarımız bile aynıydı. Biz İstanbul Milli Türk Talebe Birliği'nde 1962'de karşılaştık. Nazım ustanın dediği gibi yarin yanağından gayrı her şeyde ortaktık. Annem babam benim rüyama girmez, Zeki girer. Onla uğraşıyorum yani. Nurda yatsın yavrum, güzel adamdı, iyi adamdı."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Metin Akpınar Zeki Alasya Akpınar Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (41)

Dürbünlü:

keşke tövbe edip dogru yola gelse..hiç olmazsa ahirette rahat eder.

53
92
yanıtYanıtla
Sümbül Teyze:

Amin.

yanıt4
yanıt4
Molla Rasim:

Amin Hocam.

yanıt4
yanıt3
Ademoğlu:

Dürbünlü Dayı kahve hazırmı ? geleyimmi :)

yanıt7
yanıt5
KARTAL:

HAHAHA HAYROLA DÜRBÜNLÜ METİNİN GÜNAHLARININ BEDELİNİ SENMİ ÖDEYEYECEGİNDEN KORKUYORSUN. . . …………….

yanıt17
yanıt9
dedete:

fare zehirin hazır muhterem sıçan; hangi delikteysen seni bulur inşallah!

yanıt0
yanıt0
Boquuuuu:

Ne yaptı adam bence sende iftira atmicagina dair tövbe et rahat edersin sende ahirette

yanıt0
yanıt0
cafer:

metin gel flim çekelim. sen yunan genareli ben şanlı Türk genarali canladırayım ne dersin. herkez rolüyle yaşasın.

36
91
yanıtYanıtla
sevin gul:

ne guzel bi dostluk kurmuslar helal olsun ikisinede

70
11
yanıtYanıtla
ANTİ LAİK:

Nurda yatsın deyince nurdamı yayıyormuş bu zeki denen rahmetli deyilmiydi ben masonum diye alnı secde görmemiş adamın gideceği yer pek Nur olmaz bunu ben demiyorum kuran diyor Allaha olan kulluk görevini yerine getirmezsek varacağımız yer cehennem olur hiç oranızı buranızı sallamayın o kadar

16
15
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title