Haberler

Meteorolojiden 'Yağış' Uyarısı

Yurdun Bu Geceden İtibaren Batı Bölgelerinden Başlamak Üzere Orta Akdeniz Üzerinden Gelecek Yeni Bir Yağışlı Havanın Etkisine Gereceği Bildirildi.

Yurdun bu geceden itibaren Batı bölgelerinden başlamak üzere Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine gereceği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yurdun bu gece saatlerinden itibaren batı bölgelerimizden başlamak üzere Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği ve hafta sonuna kadar yurdun büyük bir bölümünün yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Bu gece ve yarın sabah saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere ''don'' beklendiği duyurulan açıklamada, yarından itibaren cuma gününe kadarki hava durumuna ilişkin şu bilgilere yer verildi:

Yarın; Marmara, Ege, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) ile akşam saatlerinden sonra İç Anadolu'nun batısı (Eskişehir, Ankara, Çankırı, Konya) ve Batı Karadeniz'de yağış bekleniyor. Ege ve Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde yağmur şeklinde görülecek yağışların, Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale), Kıyı Ege (Muğla, Aydın, İzmir) ile Antalya çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Çarşamba günü; Doğu Anadolu'nun doğusu ile Rize ve Artvin dışında tüm ülke yağışlı geçecek. Genel olarak yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Edirne, Kırklareli, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Güney Ege kıyıları, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu bölgesinin batısı ile Ankara, Afyon, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Perşembe günü; Marmara, Ege, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur), İç Anadolu'nun batısı (Eskişehir, Ankara, Çankırı, Konya), Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Sivas, Kayseri ve Niğde çevreleri yağışlı geçecek. Genel olarak yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Edirne, Kırklareli, Kayseri ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışlar; Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olacak.

Cuma günü; Trakya dışında tüm ülke yağışlı geçecek. Yağışlar genel olarak yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Eskişehir ve Ankara çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Açıklamada, ayrıca, hava sıcaklığının yağışa rağmen, lodosun etkisiyle, yarın kuzey, iç ve batı kesimlerde, çarşamba günü de kuzey ve doğu bölgelerde 2-4 derece artacağı bildirildi.

Pazartesi gecesi ve salı sabahı yurdun iç ve doğu kesimlerinde beklenen yer yer kuvvetli buzlanma ve don hadisesinin oluşturabileceği olumsuz şartlar ile salı, çarşamba ve perşembe günü beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, taşkın gibi olayların yanı sıra salı günü Batı Akdeniz ve Kıyı Ege, çarşamba günü de Akdeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden kuvvetli olarak (50-60 km/saat) eseceği tahmin edilen rüzgarın oluşturabileceği soba ve doğal gaz zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluk şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title