Haberler

Meteorolojiden Sıcaklık Artışı Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ndan Yapılan Açıklamaya Göre, Yurdun Batı Kesimlerinin 12 Nisan 2008 Cumartesi Günü Kuzey Afrika Üzerinden Gelecek Sıcak Hava Kütlesinin Etkisi Altına Girmesinin Beklendiği Açıklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ndan yapılan açıklamaya göre, yurdun batı kesimlerinin 12 Nisan 2008 Cumartesi günü Kuzey Afrika üzerinden gelecek sıcak hava kütlesinin etkisi altına girmesinin beklendiği açıklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinin son meteorolojik analiz ve tahminlere göre, yurdun batı kesimlerinin 12 Nisan 2008 tarihinde Kuzey Afrika üzerinden gelecek sıcak hava kütlesinin etkisi altına gireceği bildirildi. Yapılan açıklamada, sıcak hava kütlesine bağlı olarak hava sıcaklığının Marmara ve Ege bölgeleri başta olmak üzere yurdun iç ve batı kesimlerinde 8 ila 10 derece artacağı belirtildi. Buna göre hava sıcaklıklarının Ege Bölgesi'nde 30-32 derece, Marmara Bölgesi'nde 26-30 derece, Akdeniz Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu'da 27-29 derece, Karadeniz ile İç Anadolu'da 26-28 derece, Doğu Anadolu'da ise 21-25 derece civarında olacağı belirtildi. Açıklamada, rüzgarın yurdun iç ve batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli Lodos şeklinde eseceği de bildirilirken, vatandaşlar sıcaklık artışı ve rüzgarın neden olabileceği olumsuzluklara karşı gereken tedbirlerin alınması konusunda uyarıldı.

(UÇ-) 11.04.2008 16:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title