Haberler

Meteorolojiden İkinci Sıcak Hava Dalgası Uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Hava Tahmin ve Analiz Şube Müdürü Murat Şahin, Yaşanan Sıcaklıkların Olağan Dışı Olduğunu Belirterek, İkinci Sıcaklık Dalgasına Karşı Vatandaşları Uyardı. Benzer Sıcakların En Son 1982 Yılında Görüldüğünü Belirten Şahin, "Hafta Sonu Mevsim Normallerine Dönmesi Beklenen Sıcaklıklar, Önümüzdeki Hafta İkinci Bir Dalgayla Yeniden Artacak" Dedi.

Devlet Meteoroloji İşleri Hava Tahmin ve Analiz Şube Müdürü Murat Şahin, yaşanan sıcaklıkların olağan dışı olduğunu belirterek, ikinci sıcaklık dalgasına karşı vatandaşları uyardı. Benzer sıcakların en son 1982 yılında görüldüğünü belirten Şahin, "Hafta sonu mevsim normallerine dönmesi beklenen sıcaklıklar, önümüzdeki hafta ikinci bir dalgayla yeniden artacak" dedi.

Şahin, mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkan sıcaklıkları yorumladı. Yaşanan sıcaklıkların olağan dışı olduğunu hatırlatan Şahin, en son benzer sıcaklık dalgasının 1982 yılında görüldüğünü söyledi. Meteoroloji olarak tahminlerinin doğru olduğunu kaydeden Şahin, hava sıcaklık değerlerinin Salı günü öğle saatlerinden itibaren artacağını Antalya'da 42, Ege'de 41, İstanbul'da 34 ve öğleden sonra 37 dereceye kadar çıkacağını bildirmiştik. En fazla artış ise 42 dereceyle Akdeniz bölgesinde Çarşamba günü

yaşanacağını belirten Şahin, İstanbul'un ise 38 dereceyi göreceğini kaydetti. Sıcaklıkların Perşembe günü İç Anadolu Bölgesi'ne geçeceğini anlatan Şahin, hafta sonu sıcak hava dalgasının ülkemizi terk edeceğini söyledi.

"Yaşadığımız sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde" diyen Şahin, "Rekor sıcaklıkları da beraberinde getiriyor. Aydın'da 44 derece en son 1940 yılında görülmüştü. Sıcaklıklar rekor seviyelere yakın. Bu sıcaklıkları olağan dışı olarak değerlendirmek doğru. Ancak hiç görülmemiş sıcaklıklar değil. Şu an yaşadığımız sıcak hava dalgasını 1982 yılında da görmüştük" dedi.

Önümüzdeki sıcak hava dalgasının hafta sonu yaşanan sıcak hava dalgasından daha ağır olacağını belirten Şahin, vatandaşları sıcaklara karşı dikkatli olmaya çağırdı.

(SC-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kültür Sanat Spor Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title