Haberler

Meteorolojiden 16 İl İçin Kara Kış Uyarısı! Kar Yağışı Etkisini Gösterecek

Güncelleme:

İstanbul için önümüzdeki 5 gün kar yağışı beklenmediğini belirten Meteoroloji, 16 il için 'kara kış' uyarısı yaparak kar yağışı ve sağanak yağmur uyarısında bulundu.

Vatandaşlara kritik uyarısı Meteorolojiden geldi. Bugünden itibaren çoğu ilde kar yağışı ve sağanak yağışın olacağı tahmin ediliyor. İstanbul'a ne zaman kar yağacak? sorusunu merak eden İstanbullular için de tahmin geldi. İstanbul'da önümüzdeki 5 gün içinde kar yağışı beklenmiyor. İşte kar ve sağanak yağış uyarısı yapılan iller.

MUŞ VE ERZURUM İÇİN YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Cuma günü (19.01.2018) akşam saatlerine kadar yoğun kar yağışı (20-40 cm) olarak devam etmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Erzurum çevrelerinde aralıklarla görülecek kar yağışının yarın (18.01.2018 Perşembe) öğle saatlerinden sonra kuvvetlenerek, Cuma akşamına kadar yer yer yoğun kar (20-50 cm) şeklinde etkili olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BİNGÖL VE ERZİNCAN İÇİN YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Bugün (18.01.2018 Perşembe) Bingöl çevrelerinde beklenen yağışlar, cuma öğle saatlerine kadar kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde yoğun kar (21 cm ve üzeri) olarak tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bugün (18.01.2018 Perşembe) Erzincan çevrelerinde beklenen yağışlar, özellikle akşam saatlerinden sonra kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (15-50 cm) olarak tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ELAZIĞ ÇEVRELERİNDEKİ KUVVETLİ YAĞMUR VE YOĞUN KAR YAĞIŞLARINA DİKKAT

Elazığ çevrelerinde beklenen yağışlar, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra kuvvetli yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak (21-75 Kg/m2), yükseklerinde ve gece saatlerinden sonra il genelinde tipi şeklinde yoğun kar yağışı (21-50 cm) olarak tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayı) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ŞANLIURFA VE MALATYA ÇEVRELERİ İÇİN SAĞACAK YAĞIŞ UYARISI

Bugün Şanlıurfa çevrelerinde beklenen sağanak yağışların Cuma öğle saatlerine kadar yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Malatya çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden Cuma öğle saatlerine kadar çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 Kg/m2), kuzey ilçelerinde ve yükseklerinde ise tipi şeklinde yoğun kar yağışı (20-50 cm) olarak tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayı) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GAZİANTEP ÇEVRELERİNDEKİ ÇOK KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT

Bugün Gaziantep çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Cuma sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (50-80 Kg/m2), olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KİLİS ÇEVRELERİNDEKİ KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT

Bugün Kilis çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (30-60 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

ADIYAMAN ÇEVRELERİNDEKİ KUVVETLİ SAĞANAK VE KUZEYİNDE YOĞUN KAR YAĞIŞLARINA DİKKAT

Bugün Adıyaman çevrelerinde beklenen yağışların çok kuvvetli yer yer şiddetli sağanak yağış (51-100 Kg/m2), kuzey ilçelerinde ise yoğun kar yağışı (20-50 cm) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayı) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

OSMANİYE VE ADANA İÇİN ÇOK KUVVETLİ VE ŞİDDETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Bugün Osmaniye çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Cuma sabah saatlerine kadar çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bugün Adana çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (21-50 Kg/m2), doğu ilçelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

KAHRAMANMARAŞ ÇEVRELERİNDEKİ KUVVETLİ SAĞANAK VE KAR YAĞIŞLARINA DİKKAT

Bugün Kahramanmaraş çevrelerinde beklenen yağışların çok kuvvetli yer yer şiddetli sağanak (51-100 Kg/m2), kuzey ilçelerinde ise yoğun kar (20-50 cm) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayı) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ANTALYA'NIN DOĞU İLÇELERİNDEKİ ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Bugün Antalya'nın Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar çok kuvvetli (51-75 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DÜZCE ve BOLU'DA KAR YAĞIŞI

Bugün Düzce çevrelerinde görülecek yağışların Kaynaşlı, Gölyaka, Yığılca ve Çilimli ilçelerinde kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kuvvetli kar yağışı (10-20 cm) olarak meydana geleceği tahmin edildiğinden, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bugün (18.01.2018 Perşembe) Bolu çevrelerinde görülecek yağışların kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde Bolu merkezde kuvvetli kar (10-20 cm), yüksek kesimlerinde ise yoğun kar (20-50 cm) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Tunceli Malatya Bingöl Elazığ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title