Haberler

Meteoroloji Yağış İçin Uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Yapılan Açıklamada, Yurt Genelinde Yağışların Aralıklarla Devam Edeceği Belirtilerek, Yağışla Beraber Poyrazın da Etkili Olacağına Dikkat Çekildi. Açıklamada, "Sel, Taşkın, Yıldırım, Dolu Gibi" Durumlar İçin Hazırlıklı Olunması İstendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yurt genelinde yağışların aralıklarla devam edeceği belirtilerek, yağışla beraber poyrazın da etkili olacağına dikkat çekildi. Açıklamada, “sel, taşkın, yıldırım, dolu gibi” durumlar için hazırlıklı olunması istendi.

Açıklamada, “Yurt genelinde aralıklarla devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bugün; İç Ege, Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğu kesimlerinde, Cumartesi ise Eskişehir, Bursa, Afyon, Ankara, Trabzon ve Rize başta olmak üzere, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz’de etkili olması”nın beklendiği ifade edildi.

Ayrıca rüzgarın yarın yurdun kuzeybatı kesimlerinde poyrazdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceğini bildiren yetkililer, hava sıcaklıklarının yağışla birlikte, yarın İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz’de, Pazar günü Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 3 ila 5 derece azalacağını bildirdiler.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title