Haberler

Meteoroloji'den Sıcak Hava Uyarısı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5. Bölge Müdürlüğü Cuma gününden itibaren hava sıcaklığının 6-10 derece artacağını bildirildi.

Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, son analiz ve tahminlere göre 30 Haziran Cuma gününden itibaren Bölge Müdürlüğü içinde yer alan Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli'nin, Kuzey Afrika üzerinden gelecek yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine gireceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Bu sıcak hava dalgası ile birlikte normalin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bölgemiz genelinde hissedilir derecede artacağı ve mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde gerçekleşeceği ve bazı il ve ilçelerimizde uzun yıllar en yüksek sıcaklık değerlerine ulaşılabileceği beklenmektedir. Bu hafta sonu il merkezlerimizde gerçekleşmesi beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının Afyonkarahisar 38, Uşak 38, Denizli 43 derece olması beklenmektedir.

Sıcak hava dalgasının önümüzdeki hafta Salı günü etkisini kaybedeceği ve hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin edilmektedir."

Yetkililer, aşırı yüksek sıcaklıkların meydana getireceği olumsuzluklara karşı başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere vatandaşlarımızın güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde sıcaktan korunmak için gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı.

Kaynak: AA / Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title