Haberler

Meteoroloji'den Don Uyarısı

Serin ve Yağışlı Havanın Etkisinde Olan Yurdun İç ve Kuzey Kesimlerinin Bu Geceden İtibaren Gece Sıcaklıklarında 4 İla 6 Derece Azalma Olacak.

Serin ve yağışlı havanın etkisinde olan yurdun iç ve kuzey kesimlerinin bu geceden itibaren gece sıcaklıklarında 4 ila 6 derece azalma olacak.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yurdun serin ve yağışlı hava kütlesinin etkisinde olup, özellikle bu geceden itibaren yurdun iç ve kuzey kesimlerinde gece sıcaklıklarında 4 ile 6 derece azalma bekleniyor.

Azalan sıcaklıklarla birlikte yurdun bazı kesimlerinde don olayı görülecek. Don olayının görüleceği yerler şöyle:

“-6-7 Mayıs gecesi Doğu ve Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında hafif, yüksek kesimlerde orta kuvvette,

-7-8 Mayıs gecesi Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyinde hafif, yüksek kesimlerde orta kuvvette, -8-9 Mayıs gecesi Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, İç Ege ve Göller Yöresi’nde hafif, yüksek kesimlerde orta kuvvette,

-9-10 Mayıs gecesi Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Akdeniz’in kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında hafif, yüksek kesimlerde orta kuvvette.”

Tarımsal faaliyetin sürdüğü bu bölgelerde, çiçeklenme ve meyve oluşumu safhalarındaki badem, kayısı, erik, şeftali, kiraz, vişne, üzüm, elma, armut, ayva ve fındık üreticileri ile sebze ve fide yetiştiricilerin gerekli tedbirleri almaları gerektiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title