Haberler

Mete Uğurlu Bireysel Emeklilik Profilini Değerlendirdi

Anadolu Hayat Emeklilik 2009'da Katılımcı Sayısı ve Fon Tutarında Pazar Payını Sektör Ortalamalarının Üzerinde Artırdı, Katılımcı Sayısında Liderliğini Pekiştirdi.

Anadolu Hayat Emeklilik, 2009 sonu itibarı ile pazar payını, katılımcı sayısında yüzde 22'ye, fon büyüklüğünde ise yüzde 21,5'e çıkardı. 2009'da 400 bin katılımcı sayısına Mayıs ayında ulaşan Anadolu Hayat Emeklilik, "sektörün en fazla tercih edilen şirketi" unvanını korumayı başardı.

Anadolu Hayat Emeklilik, 2009'da fon tutarını en çok artıran şirket oldu. 2008 sonunda katılımcı sayısı ve fon tutarında pazarın sırasıyla yüzde 21,6 ve 20,8'ine sahip olan şirket, katılımcı sayısında pazar payını yüzde 22'ye, fon büyüklüğünde ise yüzde 21,5'e çıkardı.

2008 sonunda 376 bin 455 kişiyle en fazla katılımcı sayısına sahip emeklilik şirketi olan Anadolu Hayat Emeklilik, sektörün 400 bin katılımcı hedefine ulaşan ilk şirketi olmayı Mayıs ayında başardı. Şirket, 18.12.2009 itibariyle katılımcı sayısını 436 bin 991 kişiye çıkararak bu alandaki liderliğini de pekiştirdi. Anadolu Hayat Emeklilik 2008 sonunda 1 milyar 323 milyon TL. olan fon tutarını ise 1 milyar 925 milyon TL.'ye yükselterek yüzde 45'in üzerinde artış kaydetti.

Şirketin 2009 yılı performansını değerlendiren Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, küresel ekonomik krizin etkisinde yaşanan 2009'da, pazar paylarını artırarak yılı başarı ile kapattıklarını belirtti. Bu başarıda sistemin insanlara doğru şekilde tanıtılmasının da katkısına değinen Uğurlu, 2009'da banka şubelerinde bin 500'ün üzerinde "Bireysel Emeklilik Günü" düzenlediklerini ifade etti.

Sektördeki en güçlü satış ağına sahip olmalarının önemine dikkat çeken Uğurlu, şirketin 2010 hedefini, sektör ortalamasının üzerinde büyüyerek ve her gün daha fazla insanı en iyi bireysel yatırım aracı olan bireysel emeklilik ile buluşturarak 500 bin katılımcı sayısına ulaşan ilk sektör şirketi olmak ve liderliğini sürdürmek olarak açıkladı.

Anadolu Hayat Emeklilik'in katılımcı profili sektörün geneli hakkında ipuçları veriyor

Anadolu Hayat Emeklilik, yıllık değerlendirmenin yanı sıra katılımcılarının cinsiyet, coğrafi dağılım, yaş ve meslek grubu gibi başlıklardaki profilini de açıkladı. Sektörde en çok tercih edilen şirket olma özelliğine sahip olan Anadolu Hayat Emeklilik, bu bilgilerle Türkiye'de hangi kesimlerin bireysel emekliliği tercih ettiği noktasına ışık tuttu.

Kadınların favorisi Anadolu Hayat Emeklilik

Sektörde kadınlara yönelik özel bir ürünün sahibi olan Anadolu Hayat Emeklilik, sayıları 230 bini aşan yüzde 53'lük kadın katılımcı oranıyla öne çıkıyor ve bu oran sektör ortalamasının çok üzerinde bulunuyor. Kadınlar tarafından daha fazla tercih edilen Anadolu Hayat Emeklilik, bunun nedenini ise herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmayan kadınları düşünen "Ev Hanımları Emeklilik Planı"na 70 TL.'den başlayan katkı payları ile girilebilme imkanı sunmalarına bağlıyor. Şirketin kadın katılımcılarının yüzde 55'i, "Ev Hanımları Emeklilik Planı"na dahil bulunuyor.

BES'e ilgi büyük illerde daha fazla

Anadolu Hayat Emeklilik'in bireysel emeklilik katılımcılarının bulunduğu ilk 5 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa'dan oluşuyor. Sektör sıralamasına da paralel olan bu şehirlerde yaşayan katılımcılar, Anadolu Hayat Emeklilik müşterilerinin yüzde 57'sini oluşturuyor.

Bu rakamlar, büyük metropollerde yaşayan insanlar için bireysel emekliliğe katılımın daha öncelikli olduğunu ortaya koyuyor.

Yaş 25'i geçince geleceğe yatırım yapma isteği artıyor

Yaşa göre dağılım tablosu da, 25 yaşla birlikte tasarruf ve geleceğe yatırım yapmanın önem kazandığını ortaya çıkarıyor. Anadolu Hayat Emeklilik katılımcılarının yüzde 38'i 25-34; yüzde 32'si ise 35-44 yaş aralığından oluşuyor.

BES'e avukatından öğretmenine her meslekten ilgi büyük!

Çoğunlukla beyaz yakalıların rağbet ettiği BES, her gelir grubundaki kişilere, öğretmenden avukata; doktor ve eczacıdan işçiye birçok meslekten katılımcıya gelecek vaat ediyor. Ayrıca, sadece Anadolu Hayat Emeklilik'in sunduğu "Ev Hanımları Emeklilik Planı"na dahil olan kadınlar da gelecek güvencesi bilinciyle sisteme yoğun ilgi gösteriyor.

BES, 2010 yılında da en iyi bireysel yatırım aracı olarak, küçük tasarrufların adresi olmaya devam edecek.

Katılımcılarına 2003 yılında beri her yıl reel getiri sağlayan bireysel emeklilik sistemi, vergi avantajları ve özellikle 2009 yılında sağladığı yüksek getiriler ile en iyi bireysel yatırım aracı olduğunu bir kez daha kanıtladı ve BES 2010 yılında da küçük tasarrufların en doğru adresi olmaya devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title