Haberler

    Metal Kili ile Takı Tasarımı Atölyesi

    Kontenjan:  20 Kişi

    Katılımcı Niteliği:  18 Yaş üstü tüm katılımcılara açıktır. Hedef Kitle: Takı tasarımına ilgi duyan tüm profesyoneller, öğrenciler, tasarımcılar ve tasarım öğrencileri.

    Düzenlenme Tarihi:  24 Ocak 2017 Salı Günü

    Düzenlenme Tarihi:  11: 00 – 17: 00 ARASI

    Etkinlik Konusu:

    Metal killeri 1990 yılında Japonya'da kimyagerler tarafından bulunuyor ve kısa süre içinde takı üretiminde kullanılmaya başlanıyor.Ülkemize gelişi ise 2003 yılını buldu. Fatma Nur Bayraktar'ın tanışması ise 2004'de oldu.Eğitimci Fatma Nur Hanım o zamandan beri bu malzeme ile üretim yapıyor ve yaklaşık 8 senedir de keyifle öğretiyor.

    Yeni teknolojilere karşı çok da açık olmayan ve hatta zaman zaman direnç gösteren kuyum piyasasının bu malzemeyi kabullenmesi ne yazık ki yıllar aldı.

    Metal kilinin içeriği ve şekillenmesi:

    Pişirildiğinde sinterleşerek saf madene dönüşen, hamur kıvamındaki bu malzeme; mikro granül formunda maden tozları, organik bağlayıcılar ve sudan oluşmaktadır.

    Basit el aletleri ile şekillendirilebildiği için, pahalı kuyum alet ve makinelerine ihtiyaç duymaksızın üretim yapabilmenizi sağlar. 850 derece gibi yüksek ısılara çıkabilen bir fırınınızın olması kafidir.

    Kolay öğrenilir ve el hakimiyeti kısa sürede gelişebilir.

    Dolayısıyla, aynı gün içinde bitmiş ürüne ulaşma imkanı vardır. Biz de bir gün içerisinde tasarımlarımızı tamamlamayı hedefliyoruz.

    3d tarama ve baskı işlemleri etkinlik gününde yapılmayacaktır. İleri bir tarih belirlenerek ilgili tarihte BLL'de gerçekleştirilecektir

    Süreç:

    11: 00 – 11: 15: Etkinliğe gelen katılımcılar ile tanışma,

    11: 15 -11: 30: Fatma Nur Bayraktar'ın takı tasarımı ile ilgili sunumu,

    11: 30 – 13: 00: Uygulama (Hamur hazırlama, açma, doku ve kalıp uygulamaları, kurutma ve tesviye)

    13: 00 – 15: 45: Ön yakma ve pişirim ( Bu kısımda fırınlama işlemi yapılacaktır. Kısa bir mola ve tasarımcının ileri uygulama örneği yapımı bu süreye dahildir.)

    15: 45 – 16: 00: Kahve Molası

    16: 00 – 17: 00: Fırın sonrası polisaj işlemleri ile montaj

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Japonya Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title