Haberler

Mesut Yılmaz: 'Mumcu Bir An Önce Çekip Gitmeli'

Eski başbakanlardan, Rize bağımsız milletvekili adayı Mesut Yılmaz, ''Erkan Mumcu genel başkan olarak maalesef partiyi ilk defa seçime giremeyecek hale düşürdü. Şimdi Anavatan Partisi'ne yapacağı tek bir iyilik kalmıştır, o da bir an önce çekip gitmesidir'' dedi.

Yılmaz, 2 gün önce vefat eden TBMM 2. Dönem Milletvekili Nazmi Oğuz'un İzmit'teki cenaze törenine katıldı.

Tören öncesi bazı ANAVATAN'lılarla bir araya gelen Yılmaz, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anavatan Partisi'nin kuruluşundan beri ilk kez seçime katılamayacak duruma gelmiş olmasından üzüntü duyduğunu ifade eden Yılmaz, Erkan Mumcu'nun geçen seçimlerde ''seçime çeyrek kala partiden istifa edip AK Parti'ye geçmesinin Anavatan Partisi'nin seçimde baraja takılmasında önemli rolü olduğunu'' öne sürdü.

Kendisinin buna rağmen, geçmişteki bağı nedeniyle ve pişman olduğunu umarak kendisine genel başkanlık görevi verdiğini belirten Yılmaz, ''Erkan Mumcu genel başkan olarak maalesef patiyi ilk defa seçime giremeyecek hale düşürdü. Şimdi Anavatan Partisi'ne yapacağı tek bir iyilik kalmıştır, o da bir an önce çekip gitmesidir'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, Erkan Mumcu'nun ''Demokrat Parti'yle birlikteyiz'' dediğini hatırlatması üzerine de Yılmaz, ''Bir gün öncesinde de 'kahramanca seçime gireriz' dedi. Onun söylediklerini ciddiye almayın'' dedi.

Merkez sağın durumunu nasıl gördüğünün sorulması üzerine de Yılmaz, şöyle konuştu:

''Türkiye, merkez sağdaki boşluğun zararını seçimlerden sonra daha net görecektir. Bu ihtiyacı daha yakından hissedecektir. Eğer önümüzdeki dönem parlamentoya girersem en önemli görevim merkez sağdaki boşluğu gidermek, merkez sağın yeniden tek bir kimlik olarak Türk siyasetine ağırlığını koymasına çalışmak olacaktır.

Mesele bundan sonra Anavatan Partisi'yle sınırlı değil, hatta merkez sağı da aşan merkez partisine ihtiyacı vardır Türkiye'nin. Böyle bir oluşumun bir an önce gerçekleşmesi için elimden gelen her türlü desteği vereceğim. Anavatan Partisi, bundan sonra merkezdeki bu büyük oluşumun kurucu unsurlarından biri olmalı.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title