Haberler

Mesut Özil'den "Ayrımcılık" Açıklaması

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Türk olması sebebiyle geçmişte Almanya'da ayrımcılığa uğradığını ve alt yapıda bununla alakalı çektiği sıkıntıları anlattı.

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Türk olması sebebiyle geçmişte Almanya'da ayrımcılığa uğradığını ve alt yapıda bununla alakalı çektiği sıkıntıları anlattı.

Arsenal'in yıldız isimlerinden Mesut Özil, İngiltere'nin yayın organlarından Daily Mail gazetesine açıklamalarda bulundu. Mesuz Özil, "Çocukluğunda Almanya'da büyük bir kulübün seçmelerine gittim. Girdiğim altyapı seçmelerinde açık ara sahanın en iyisiydim. Yüzde yüz seçileceğimi düşünüyordum ama öyle olmadı. Kulüpten 'Senin yerine başka birini tercih ettik. Bir hafta daha beklemelisin.' cevabını aldım. Başka bir kulübe gittim ve yine aynısını yaşadım. Bu 3-4 kez başıma gelince yaşadığım ayrımcılığı fark ettim. Babama 'Neden?' diye sorduğumda, bana 'Mesut, seçilmemen yeteneğinle alakalı değil. Bu, Türk kökenin ve adının Mesut olmasıyla ilgili' yanıtını verdi. Şimdi nasıldır bilmiyorum ama o dönem Almanya'da daha katı bir tutum vardı. Başıma gelenleri büyüdükçe daha iyi anlıyorum" dedi.

"BİR MÜSLÜMAN OLARAK…"

Geçen yıl yaptığı umre ziyareti hakkında da konuşan başarılı futbolcu, sosyal medyadan Umre fotoğrafının konuşulmasıyla alakalı ise, "Abartıldığını düşünüyorum. Bir Müslüman olarak oraya gitmeli ve bu deneyimi yaşamalıydım. Benim için harika bir deneyimdi. Tekrar yapmak istiyorum. Fotoğrafı paylaştım çünkü birçok taraftar paylaşmamı istedi. Kimseyi kışkırtmak için yapmadım. Bu benim inancım" diye konuştu.

ARSENAL'DEKİ GELECEĞİ

Sezon sonu Arsenal ile sözleşmesi bitecek olan Mesut Özil'e bu durumun hatırlatımlası üzerine, "Geleceğimle alakalı henüz karar vermedim. Burada mutluyum. Kulüple bir bağım var. Londra'yı seviyorum. Burada yaşamak çok güzel. Kulüp olarak şu anki hedefimiz Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek ve bunun için mücadele ediyorum. Yaz aylarında geleceğimle ilgili karar almak için yeterli zamanım olacak" açıklamalarında bulundu.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mesut Özil Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title