Haberler

Mesut Barzani: "Türkiye'nin Tutum Değişikliğinden Memnunuz"

Irak'ın Kuzeyindeki Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, "Türkiye Tutumunu Değiştirdi ve Biz de Bu Tutum Değişikliğinden Memnunuz. Ancak Kimse, Bizim Savaşta Taraf Olacağımız Beklentisi İçinde Olmasın" Şeklinde Konuştu.

Irak'ın kuzeyindeki Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, "Türkiye tutumunu değiştirdi ve biz de bu tutum değişikliğinden memnunuz. Ancak kimse, bizim savaşta taraf olacağımız beklentisi içinde olmasın" şeklinde konuştu.

Peyamner Haber Ajansı (PNA), Mesut Barzani'nin, Kürdistan Demokratik Parti'nin (PDK) il teşkilatları sorumluları ve üyeleri ile yaptığı toplantıdaki konuşmasını yayınlamayı sürdürüyor. PNA'ya göre, Barzani toplantıda komşu ülkelerle ilişkiler konusunda "Etrafımızdaki ülkelerle iyi ilişkilerimizin olmasını istiyoruz" dedi. Barzani şöyle konuştu:

"Şimdi diyalog zamanıdır. Etraftaki ülkeler de, var olan sorunların çözümü için barış şeklini esas almalılar. Çünkü savaşla hiçbir sorun çözüme kavuşmaz."

Türkiye ile olan ilişkilere de değinen Barzani, "Türkiye tutumunu değiştirdi ve biz de bu tutum değişikliğinden memnunuz. Ancak kimse, bizim savaşta taraf olacağımız beklentisi içinde olmasın" ifadesini kullandı.

Mesut Barzani, Başbakan Neçirvan Barzani'nin, Türk heyeti ile görüşmesine de dikkat çekerken görüşmeyi "Sağlam bir ilişkinin başlangıcı" saydığını belirterek "Bunu başka olumlu adımların takip etmesi" temennisinde bulundu. (ANKA)

(CN/ZG)

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title