Haberler

Mesut Bakkal, Yeni Sezon Hazırlıklarını Değerlendirdi

Gaziantepspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Mevcut Bütçeyle Pahalı Transfer Yapamayacaklarını, Ancak Şu Ana Kadar Takıma Faydalı Olacak Oyuncular Transfer Ettiklerini Söyledi.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, mevcut bütçeyle pahalı transfer yapamayacaklarını, ancak şu ana kadar takıma faydalı olacak oyuncular transfer ettiklerini söyledi.

Celal Doğan Tesisleri'nde Genel Menajer Hasan Çetinkaya, kaleci Oğuz, Özgür Yıldırım ve altyapıdan A Takıma alınan Murat Ceylan ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Mesut Bakkal, yeni sezon öncesi yapılan hazırlık çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Yeni sezon hazırlıklarının verimli geçtiğini belirten Teknik Direktör Mesut Bakkal, "Kulüp tesislerinde bugüne kadar takım olarak 9 antreman yaptık. Benim felsefemde takım oynar, takım kazanır. Tek kaliteli adam hiçbir şey ifade etmez.

Takım olmayı öğrendiğiniz zaman hele bir de kitlelerle birleşip coşkuyu sahaya yansıttığı zaman iyi olur. Eldeki oyuncuların biraz ayağa kalkması lazım. İçerideki oyunculara test yapıyorum. Şimdiye kadar 9 antreman yaptık, inanılmaz coşkulu ve azimli oyuncular. Bu beni mutlu etti. Bu futbolcuların istekli olması beni sevindirdi. Hep beraber hedefe yürüyebilecek futbolcu ordusu buldum" diye konuştu. Zorlu bir dönem yaşadıklarını söyleyen Bakkal, geçen yıl kulüpte yaşanan organizasyon bozukluğu nedeniyle

yabancı futbolcularla iletişim kurmada zorluk çektiklerini kaydetti.

Altyapıdan aldığı 6 futbolcuyla birlikte 27 oyuncuyla çalışmaların sürdüğünü belirten Bakkal, geçen yıl yaşanan sıkıntılardan sonra pahalı futbolcu transferi lüksünün ortadan kalktığını kaydetti. Bakkal, "Elindeki oyuncuların kıymetini, değerini bilmek gerekiyor. Yaşanan kaostan sonra Gaziantepspor, çok büyük paralar ve çok büyük maliyetlerle oyuncu almka lüksünü kaybetmiştir. Tüm kulüpleri araştırdığımda eksiklikler var ama bu taraftaki futbolcu açığı kapatmadan içerideki futboycuyu ayağa kaldırmadan

yapılacak transfer zarar verecektir. İçeride dengeleri kurmak gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Gaziantepspor'un zamana ihtiyacı olduğunu ifade eden Bakkal, "Ben üst makamdaki yöneticilerimden ve halkımızdan takıma destek olmalarını istiyorum. Hatalarımızı paylaşarak birlikte yürüyeceğiz. Çünkü bireylerin geçici olduğunu düşünüyorum. Burada kalıcı olan Gaziantepspor'dur. Burada herkesin elini taşın altına koymazı lazım" diye konuştu.

Yabancı futbolcuların durumlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Genel Menejer Hasan Çetinkaya ise, Afanou'nun eşinin hasta olduğu gerekçesiyle bu oyuncunun henüz takıma katılmadığını, Diawara'nın ise yarın başlayacak Isparta kampına geleceğini belirtti. Nigris'in kente dönerek çalışmalara başladığını, Zurita'nın ise yarın geleceğini kaydeden Çetinkaya, Krita'nın ise Ankaragücü ile anlaştığını bildirdi. Transfer listelerinde adı geçen kaleci Hasagiç ile ilgili henüz net bir şey olmadığını vurgulayan

Çetinkaya, kampa geç kalan oyuncularla ilgili noter tasdikli tutanak tuttuklarını ifade etti.

Basın toplantısına katılan kaleci Oğuz, Özgür Yıldırım ve altyapıdan A takıma alınan Murat Ceylan da, bu sezon başarılı olmak için çalışacaklarını belirterek, bu sezon önceki yıllarda yaşadıkları korkuları yaşamayacaklarını söylediler.

(ST-İY-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title