Haberler

    Mesut'a O Kadar Mesaj Gönderdim, Geri Dönmedi

    "MESUT Özil milli takımı bıraktığını açıkladığında beni aramadı.

    "MESUT Özil milli takımı bıraktığını açıkladığında beni aramadı. Normalde bir futbolcu problem yaşıyorsa veya milli takımdan ayrılıyorsa beni arar. Geçmişte hep böyle oldu. Açıklama yaptığı gün menajeri beni aradı. Bilgi verdi. Mesut ile iyi bir diyaloğumuz vardı, ancak takımdan ayrılırken başka bir yol denedi. Mesut bugüne kadar henüz beni aramadı. 1.5, 2 hafta boyunca birçok kez ona mesaj gönderdim ve telefon ettim. Ama çabam sonuç vermedi, ulaşamadım. Beni geri de aramadı. O bir karar verdi, biz de bu kararı kabul etmek zorundayız."

    'DEĞERLERİMİZLE ÖZDEŞLEŞTİLER'

    "Ben dahil herkes fotoğraf olayını küçümsedik. Takımı iyi bir şekilde şampiyonaya hazırlama sorumluğum vardı. Bunu yapmak istedim. Fotoğraf olayı elbette bizim gücümüzü aldı. Tabi ki sinirlerimizi gerdi. Hala konuşuluyor. Ancak bu bir mazeret sayılamaz. Dünya şampiyonasındaki başarısızlığın nedeni değildir. Benim için çok açık bir şekilde söyleyebilirim ki, Mesut ve İlkay sportif başarılarından dolayı milli takıma alındılar. Mesut, milli takımdan ayrıldığını açıkladı. Tabi DFB ve milli takımla ilgili ırkçı suçlamaları abartılı. Berlin'de Mesut ve İlkay ile yaptığımız görüşmede DFB Başkanı, Oliver Bierhoff ve bir iki kişi daha vardı. Hiç kimse ırkçı laf sarf etmedi. Benim takımımda hiç kimse, benim DFB'de bulunduğum sürede DFB'de ve takımda ırkçı söz söyleyen hiç olmadı. Mesut ve İlkay her zaman bizim değerlerimizle özdeşleştiler. Bizde futbol oynayan göçmen futbolcular da hepsi böyle."

    'BİRAZ KİBİRLİ DAVRANDIM'

    "Dünya Kupası'na erken vedayla büyük hayal kırıklığı yaşadım. Sanki büyük bir yumruk yemiş gibi oldum. Takım bir önceki şampiyonada fazla gol pozisyonu üretti ve kaleye şut çekti. Defans yapmak yerine daha fazla topla oynamayı tercih etmek bir hataydı. Bayern Münih, Barcelona, Paris ve Manchester City topla oynuyor. Ama son üç yıldır Şampiyonlar Ligi'ni üst üste Real Madrid kazanıyor. Futbolda topla çok oynama dönemi kapandı. Topla çok oynayarak hata yaptık. Ben de belki biraz kibirli davrandım. Takımda istek azdı, ateşli değildik. Tempolu yerine, ağır oynadık."

    BIERHOFF: AYRILMASI ACI VERİYOR

    Oliver Bierhoff ise Mesut'la ilgili şunları söyledi: "Milli takımdan ayrılması hepimize acı verdi. Sanırım o da acı çekmiştir. Mesut ilk milli takıma geldiğinde çok mutlu olmuştum. Türk Milli Takımı yerine Alman Milli Takımını seçmişti. Milli takıma zenginlik kattı. 2014 Dünya Şampiyonluğunda büyük katkısı oldu. Fotoğraf konusuyla ilgili birçok kişiden ve değişik çevrelerden görüş aldım. Konuyla ilgili konuştum. Hayatımda hiçbir konuda bu kadar farklı görüş ayrılığı olduğunu görmedim."

    Kaynak: Hürriyet / Spor

    Cep Telefonu Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    500

    Yorumlar (1)

    Bjk:

    Adamın arkasında durmaz korumazsan seni niye arasınki.

    4
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title