Haberler

Mesudiye Zırhlısı'nda Şehit Olan 35 Asker Anıldı

Mesudiye Zırhlısı'nda şehit olan 35 asker anıldı

ÇANAKKALE - Çanakkale Savaşları'nda İngiliz denizaltısı tarafından batırılan Mesudiye Zırhlısı'nda hayatını kaybeden 35 denizci törenle anıldı.

Çanakkale savaşlarında sabit batarya gemisi olarak kullanılan ve İngiliz denizaltısı B-11 tarafından batırılan Mesudiye Zırhlısı'nda hayatını kaybeden 35 denizci, 104 yıl önce geminin battığı Sarısığlar mevkiinde düzenlenen törenle anıldı. Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından düzenlenen tören, zırhlının battığı saatte boğaza çelenk bırakılmasıyla başladı. Daha sonra tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Dua edilmesinin ardından tören, grup adına profesyonel grup rehberi Kenan Çelik tarafından günün anlamına binaen yapılan konuşmayla son buldu.

13 Aralık 1914 tarihinde, İngiliz deniz altısı B-11 boğaza girdi ve mayın hatlarından geçerek saat 11.58'de yemek için mürettebatın toplu olarak geminin alt kısmında bulunduğu esnada, yaklaşık 800 metre mesafeden Mesudiye'yi torpilledi. Yemek salonunda bulunan makine subayları hayatlarını kaybetti. Mesudiye'den de karşılık verilmesine rağmen, düşman deniz altısının ikinci torpilini de atmasının ardından gemi iki bacası arasından bir kez daha vuruldu. Bu isabetten sonra gemi kısa sürede sulara gömülürken, 598 kişilik mürettebatından 10 subay ve 25 er şehit oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title