Haberler

    Messi'nin Sözleşmesinde "Katalonya Bağımsızlığı" Hükmü

    Barcelonalı yıldızın yeni sözleşmesinde Katalonya'nın İspanya'dan ayrılması ihtimaline karşın özel bir hüküm yer aldığı ortaya çıktı.

    Geçtiğimiz kasım ayında Barcelona ile olan sözleşmesini 2021 yılına kadar uzatan 'nin yeni kontratında, Katalonya'nın bağımsızlığını ilan etme ihtimaline ilişkin özel bir hükmün yer aldığı iddia edildi.

    İspanya'da yayın yapmakta olan El Mundo gazetesinin haberine göre, Katalonya'nın İspanya'ya karşı bağımsızlığını ilan etmesi halinde Messi'ye belli bir şartla kontratını tek taraflı feshetme hakkı tanındığı öne sürüldü. Sözleşme hükmü uyarınca Arjantinli yıldız, Barcelona'nın İspanya, Fransa, Almanya ve İngiltere liglerinden birinde yer alamaması halinde kontratını feshedebilecek.

    Haberde, kontrat yenileme görüşmelerinin yapıldığı sırada Katalonya krizinin gündemde olduğu hatırlatılarak, bu sebeple Messi'nin menajerinin sözleşmeye bu özel maddeyi ekletmek için ısrarcı olduğu ifade edildi.

    13 yaşında adım attığı Barcelona'da kulüp tarihinin en golcü futbolcusu olmayı başaran 30 yaşındaki Lionel Messi'nin yeni sözleşmesinde 700 milyon euroluk serbest kalma hükmü yer alıyor.

    Aynı başlıkta

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Lionel Messi İspanya Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title