Haberler

Mesob'dan Şeker Fabrikası Arazisinin Kullanım Planına Tepki

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Mesob) Başkanı Şevket Keskin, Şeker Fabrikası Arazisine Yeni Bir Devlet Hastanesinin Yapılmasının Şehircilik Adına Bir Hata Olacağını Söyledi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Şeker Fabrikası arazisine yeni bir devlet hastanesinin yapılmasının şehircilik adına bir hata olacağını söyledi.

MESOB Başkanı Keskin, yaptığı açıklamada, Şeker Fabrikası arazisine yeni bir devlet hastanesi ile bazı spor tesisleri yapılacağının kamuoyuna açıklandığını hatırlatarak, "Şeker Fabrikası arazisinin özelleştirilmeden Malatya halkının imkanına sunulması konusunda gayreti olan herkese teşekkür ediyoruz. Ancak, Şeker Fabrikası arazisine yeni bir devlet hastanesi ve spor tesisinin yapılacak olması şehircilik adına bir hatadır. Malatya'da şehircilik batıya doğru kayarken, halen büyük yatırımların şehir

merkezine yapılacak olması gelecekte özellikle ulaşım konusunda büyük sıkıntılar yaşatacaktır. Şeker Fabrikası aslını koruyarak, çalıştırılarak ve modernize edilerek fabrika kullanımı dışındaki tüm arazileri sadece yeşil alan ve park amaçlı kullanılmak şartıyla Malatya Belediyesi'ne devredilmelidir" dedi.

MESOB Başkanı Keskin, "Beydağı Devlet Hastanesi, Şeker Fabrikası'nın karşısında bulunmaktadır. Yine aynı bölgede Afra Kavşağı'nda yeni bir özel hastane yapılmaktadır. Aynı üçgende, 2 kilometrelik aynı güzergahta yeni bir hastane yapmak, bu bölgede günlük araç ve yaya trafiğini daha da çıkmaza sokacaktır. Şehir rantı adaletsiz bir şekilde dağıtılmış olacaktır. Toplumu ve kenti yakından ilgilendiren projeler kağıt üzerinde değil, şehrin kimlik, imar gelişimi ve sosyal denge gibi özelliklerine göre ele

alınırsa daha sağlıklı ve daha verimli sonuçlar elde edilir. Malatya hızlı bir gelişme içerisindedir ve aşırı bir göç almaktadır. Yeni devlet hastanesi için en iyi nokta, Sevgi Evleri'nin yapıldığı Beylerderesi mevkiidir. Çünkü Malatya'da şehir bu bölgeye doğru kaymaktadır. Malatya'yı tek merkezli olmaktan kurtarıp çok merkezli bir şehir yapma hedefi ile projeler üretmeliyiz. Yeni hastanenin Beylerderesi'ne kurulması, bu bölgeye yeni bir yapılaşma heyecanı getirecektir" ifadelerini kaydetti.

"Malatya'da ulaşım yoğunluğu her geçen gün artmaktadır. Araç sayısı 100 bini geçmektedir" diyen Keskin şunları kaydetti:

"Mevcut yol ve ulaşım ağı şehir merkezinde hastane gibi günlük insan yoğunluğunu ve araç trafiğini artıracak hizmet binalarını kaldıramayacak durumdadır. Şeker Fabrikası alanına hastane yapmak, emniyet kemeri takmadan araç kullanmaya benzer. Malatya'nın gelecekteki 30 yılını, 50 yılını düşünerek yatırım yapmak, proje üretmek zorundayız. Malatya kent merkezinde betonlaşmayan tek nokta olarak kalan Şeker Fabrikası arazisini korumak her Malatyalı'nın bu kente olan bir vicdanı görevidir. Şeker Fabrikası

arazisine yapılması düşünülen yeni hastanenin yerinin uygun olup olmadığı Malatya kamuoyu tarafından tartışılarak en iyi yerin neresi olacağı hususunda ortak fikir ortaya konulmalıdır. Başbakanlığa sunulacak dosya, Malatya'nın ortak fikir birliğinin imzası ile götürülmelidir. Ayrıca, yeni hastanenin Şeker Fabrikası'nda verilecek yerde yapımını üstleneceği ifade edilen TOKİ'ye bunun karşılığında Devlet Hastanesi yerinin, Beydağı Devlet Hastanesi yerinin ve Sağlık İl Müdürlüğü'ne ait Yakınca kasabasındaki

350 dönümlük alanın da hibe olarak verileceği ileri sürülmektedir. Böylesi bir durum var ise bunun kamuoyuna açıklanarak tartışılmasını istiyoruz. Biz buranın da Sümerbank gibi oldu bittiye getirilmeden kamuoyunun vicdanında sorgulanmasını talep ediyoruz. Hiç kimse unutmasın ki, Malatyalılar ortak bir fikir birliği oluşturabilecek her türlü yapıya sahiptir."

(BK-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title