Haberler

Mesleki Eğitim İçin Yeni Arayışlar

Van'da Kısa Bir Süre Önce Kapanan Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (Meksa) Eğitim Koordinatörü Hakan Güngörmez, Kentin Kalifiyeli Elemana İhtiyacının Olduğunu İfade Ederek, Bu Hizmeti Sürdürmek İçin Yeni Bir Yer Arayışında Olduğunu ve Destek Beklediğini Söyledi.

Van'da kısa bir süre önce kapanan Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) Eğitim Koordinatörü Hakan Güngörmez, kentin kalifiyeli elemana ihtiyacının olduğunu ifade ederek, bu hizmeti sürdürmek için yeni bir yer arayışında olduğunu ve destek beklediğini söyledi.

MEKSA'nın kapanmasıyla ilgili İHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Hakan Güngörmez, kente büyük katkılar sunduklarını belirtti. Kalifiyeli eleman yetiştirmede ilin MEKSA gibi yerlere ihtiyacının olduğunu ifade eden Güngörmez, bu hizmeti sürdürmeyi amaçladığını kaydetti. Yeni bir oluşum için desteğe ihtiyacının olduğunu vurgulayan Güngörmez, "Verdiğimiz eğitimlerimizle birlikte binlerce kızımızı yetiştirmiş ve yüzlercesine de istihdam sağlamış durumdayız. MEKSA'nın kapanmasıyla birlikte bütün umutlarımızın tükendiği gözüyle bakmamalıyız. MEKSA sadece bir isim, eğitimciler olarak bizler ise buradayız. Aynı durumu farklı bir vakıf ismi altında tekrar yapabiliriz. Kızlarımızın eğitilmesi ve onların birer meslek sahibi olmaları için böylesi bir vakfın kurulması gerekiyor. Bunun bir çalışma içerisindeyim ve Van halkı başta olmak üzere herkesten destek bekliyorum" dedi.

(SER-MET-Y) 11.03.2008 16:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title