Haberler

Meslek Öğretmenleri Canlı Yayında

Güncelleme:

''HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE)'' Projesi kapsamında; 28 proje katılımcısı meslek öğretmeni canlı yayında tüm dünyaya ''Merhaba'' dedi.

AB Hayat Boyu Beceri Eğitimi kapsamında, İnternational Press News Agency (IPN) müdürü Şükrü Irmak ile canlı yayın deneyimi yaşandı.

Çalışmanın ilk gününde IPN'in Genel Müdürü Şükrü IRMAK, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim bakanlığı öğretmenlerini çok sıcak bir şekilde karşıladıktan sonra ajans hakkında şunları söyledi:"Ajansımız on yıl önce Alman lisansı ile kurulmuş olup, altı ülkede muhabiri bulunmaktadır. Kendi bünyesinde SNG FLY Away Uplink ( portatif, uçakla taşınabilen) canlı yayın aracımız bulunmaktadır.Talep eden yayın kuruluşlarına haber hizmeti veriyoruz. Tüm dünyada sosyal internet hizmeti veren bir kanala sahibiz. Bir çok ülkenin haber kanallarına teknik ekipman ve eleman sağlıyoruz.Ayrıca iki alanda iki yıl süreli eğitim veriyoruz. Biri yazılı ve görsel dijital medya, diğeri ise video ve ses teknolojisi."

Şükrü IRMAK kurum hakkındaki açıklamalarından sonra SNG- KU-BAND Uplink canlı yayın aracı, uydu bağlantı ayarları ve kamera ekipmanları hakkında ayrıntılı bilgiler vererek, aracın çalışma sistemini uygulamalı olarak gösterdi.

Daha sonra SQN ses cihazının özelliklerini anlatarak, aktüel kamera kullanımı ve anonslu haber sunumu hakkında ip uçları verdi.

"VE YAYINDAYIZ"

ARDA Beratung & Bildung kurumundan yapılan açıklamada ''Çalışmanın ikinci gününde Şükrü IRMAK önce SNG-KA-BAND internet bağlantılı canlı yayın aracının çalışma sistemi hakkında bilgiler verdiği'' belirtilerek, daha sonra günün en heyecan verici aktivitesi olan ''3G Uplink canlı yayın sistemi'' ile yayına geçilerek, ''Katılımcı öğretmenlerin AB Hayat Boyu Beceri Eğitimi Projesi kapsamında yapılan çalışmalar ve Berlin izlenimleri ile ilgili duygu ve düşüncelerini izleyicilerle paylaştıkları'' belirtildi.

BERLİN'DEN YAPILAN CANLI YAYIN UYGULAMASI PROJE KATILIMCILARININ HAFIZALARINDA SİLİNMEYECEK


Projenin Berlin'deki ortağı ARDA Danışmanlık Kurumu Müdürü Dr.Susam Dündar Işık tarafından projeye katkılarından dolayı Şükrü IRMAK'a verilen teşekkür plaketi hakkında ''Hayatında 3 kez çok gururlandığını söyleyen Irmak ''Bunlardan birincisinin, kardeşinin tıp diplomasını almasıyla, ikinci olarak askerliği bitirip döndüğünde ve üçüncü olarak yapmış olduğu bu çalışmanın ardından almış olduğu Plaket'' olduğunu belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Berlin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title