Haberler

Meslek Öğrenmek Için Tatilden Feragat Ediyorlar

Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğrencileri, yaz dönemi olmasına rağmen okul bünyesindeki atölyede gönüllü olarak çalışıp mesleki becerilerini geliştirirken, modern makinelerle ürettikleri mobilya, okul masa ve sırası gibi ürünlerle de diğer...

AHMET ÖZEL - Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğrencileri, yaz dönemi olmasına rağmen okul bünyesindeki atölyede gönüllü olarak çalışıp mesleki becerilerini geliştirirken, modern makinelerle ürettikleri mobilya, okul masa ve sırası gibi ürünlerle de diğer okulların ihtiyaçlarını da karşılıyor.

Yaklaşık 650 öğrencinin mesleki ve teknik eğitim gördüğü okulda, kendilerini en iyi şekilde yetiştirebilmeleri için büyük gayret gösteriliyor.

Tatile gitmek yerine okulun modern makinelerle donatılmış atölyesine gelmeyi tercih eden bazı öğrenciler, üretime katkı sağlıyor. Gönüllü olarak atölyede çalışan öğrenciler, meslek öğrenmenin yanı sıra okul masa ve sırası gibi ürünlerle de diğer okulların ihtiyaçlarını da karşılıyor.

Okul müdürü Hasan Kıymacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul bünyesinde mobilya ve iç dekorasyon bölümü atölyesi bulunduğunu ve buradaki öğrencilerin işlerini severek yaptığını söyledi.

Yaklaşık 2 yıl önce açılan okulda bu yıl üretime başladıklarını belirten Kıymacı, teorik eğitimden pratiğe geçen öğrencilerin bu atölyede görev aldığını ifade etti.

Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ildeki okulların ihtiyaçlarını karşılamak için açtığı ihaleye girerek en düşük fiyat verip ihtiyaç bulunan 700 sıra, 700 masa ve 300 dolap ile yan ürünlerin üretimini aldıklarını kaydeden Kıymacı, şöyle devam etti:

"Şu anda sadece Hatay'a yönelik çalışıyoruz. Haftada 150 dolap montesi yapıyoruz. Okul sıraları ve masalarında ise günlük 100 ürün civarında monte yapıyoruz. Şu anda elimizde bin 300 masa, sıra ve 300 dolap yapım işi var, onları yetiştireceğiz. Öncelikli görevimiz ise iş güvenliği. Buna da çok dikkat ediyoruz."

Kıymacı, öğrencilerin, kendilerini geliştirmelerine imkan sağlayan atölyede döner sermaye karından öğrencilerin de yararlanarak, bu sayede harçlıklarını çıkarttıklarını sözlerine ekledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy da okulun makine envanterinin Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla güçlendirildiğini bildirdi.

Yeni teknolojiye uygun malzemelerle okulun donatıldığını vurgulayan Toksoy, "Buradan mezun olan öğrencilerimiz bölgemizdeki sanayi kuruluşlarının aradığı eleman niteliğinde oluyor. Öğrencilerimiz iş hayatında kullanacakları malzemeyi ve makineyi kullanmayı bilen kişiler olarak yetiştikleri için tercih noktasında öne çıkıyorlar." dedi.

"Mezun olduktan sonra inşallah işim de hazır"

Okul öğrencilerinden Ezer Kececi ise okulundan çok memnun olduğunu söyledi.

Mezun olunca istihdam sıkıntısı yaşamayacakları kanaatinde olduğunu belirten Keseci, "Hem kendi harçlığımı çıkarıyorum hem meslek öğreniyorum ayrıca aileme de katkım oluyor. Üretimimiz ile diğer okulların da ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Buradan mezun olduktan sonra inşallah işim de hazır gibi çünkü istihdam alanım geniş. Kız öğrenci olmama rağmen baretimi takıyorum diğer arkadaşlarımla birlikte çalışıyorum." diye konuştu.

Öğrencilerden Yusuf Demirçelik de tatile gitmek yerine kendilerini geliştirmeyi tercih ettiklerini belirterek, gönüllü olarak çalıştığı okulunda çok başarılı işler çıkarttıklarını ve eğlenerek meslek öğrendiklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Dörtyol Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title