Haberler

Meslek Eğitimi Danışma Gününe İlgi Yoğun Oldu

Köln Başkonsolosluğu'nda Meslek Eğitimi Danışma Günü Düzenledi.

Köln Başkonsolosluğu'nda Meslek Eğitimi Danışma Günü düzenledi. ?Gelecek İçin Meslek Eğitimi Eylem Planı? adıyla düzenlenen etkinlikte gençler hem meslekleri tanıdılar hem de 350 dalda boş olan iki bin meslek eğitim yeri hakkında bilgi edindiler.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Çalışma Bakanlığı, Çalışma Ajansı ile Köln Başkonsolosluğu işbirliği ile Meslek Eğitimi Danışma Günü düzenlendi. Köln başkonsolosluğu'nda ?Gelecek İçin Meslek Eğitimi Eylem Planı? adıyla düzenlenen etkinlikte gençler çeşitli meslekler hakkında bilgiler aldılar. Gençler ayrıca 350 dalda boş olan iki bin meslek eğitim yeri hakkında bilgi edinme fırsatı buldular. Danışma gününde böylece meslek eğitim yeri arayanlarla bu imkanı sunan işyerlerinin buluşması sağlanmış oldu. Köln Başkonsolosluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Tahsin Özdemir danışma gününe gençlerin gösterdiği ilginin kendilerini memnun ettiğini belirterek, ?Eyaletimizde çok sayıda meslek eğitim yeri boş. Ancak gençlerimiz belli alanlara yöneldikleri için yer bulmakta sıkıntı çekiyorlar. Örneğin erkekler genelde oto tamirciliği, kızlar doktor yardımcılığı ve kuaförlük gibi meslekleri tercih ediyorlar. Oysa diş teknikerliği, klima tekniği, optikçilik alanlarında boş meslek eğitimi yerleri mevcut? diye konuştu. Köln Başkonsolosluğu her ayın ilk pazartesi günü meslekleri tanıtmaya ve boş meslek eğitim yerleri hakkında bilgi vermeye devam edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title