Haberler

Meslek Edinme Kursuna Katılan 26 Hükümlü Sertifalarını Aldı

Diyarbakır 'E' Tipi Cezaevinde Bulunan Hükümlüler, Katıldıkları Kursları Başarıyla Bitirerek Sertifikalarını Aldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Mesleği Olmayan Hükümlülerin Cezaevinde Kaldığı Süre İçinde Bir Meslek Edinmesine Yönelik Faaliyetlerde Bulunduklarını Söyledi.

Diyarbakır 'E' tipi cezaevinde bulunan hükümlüler, katıldıkları kursları başarıyla bitirerek sertifikalarını aldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, mesleği olmayan hükümlülerin cezaevinde kaldığı süre içinde bir meslek edinmesine yönelik faaliyetlerde bulunduklarını söyledi.

Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında Diyarbakır 'E' tipi Cezaevi'nde, Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla başlatılan kursu başarıyla bitiren hükümlülere sertifakaları verildi. Bakırcılık, Doğal gaz ve sıhhi tesisatçılık kursları ve cezaevi bünyesinde açılan İngilizce dil kursu, duvar örme, kaynakçılık, bağlama, halk oyunları, bilgisayar ve okuma yazma kursuna katılan 26 kursiyere belgeleri verildi. Törende konuşan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, klasik ceza infaz sisteminde

hükümlü ve tutukluları kendileri için hükmedilen ceza miktarı kadar tutup sonra tahliye ettiklerini belirterek, "Bakanlığımızın kabul ettiği konsepte göre artık modern ceza infaz sistemi uygulanmaktadır. Mesleği olmayan hükümlülerin cezaevinde kaldığı süre içinde bir meslek edinmesine yönelik faaliyetlerde bulunmaktayız. Toplumda meydana gelen rahatsızlığı telafi edici ve bu rahatsızlığın suç işleyen kişinin vicdanında oluşturduğu yaraları tamir edici bir kısım uygulamalar yapmak yine modern ceza infaz

sisteminin bir gereğidir. Bu tarz kurslara katılarak hem kendi kişiliklerini geliştiriyor, hem de bu pişmanlık duygularını tatmin etmek suretiyle dışarı çıktıklarında toplumun normal bireyi olarak yaşıyor. Bu psikolojiyle çıkmalarının teminine yönelik kurslarımız olmaktadır" dedi.

Konuşmanın ardından bakırcılık kursunu başarıyla tamamlayan 26 kursiyere sertifikaları verildi. Daha sonra Halk oyunları ekibi bir gösteri yaparak izleyicilerden büyük alkış aldı. Bakırcılık kursuna katılan hükümlü kursiyerlerden E.B., 2 yıldan bu yana cezaevinde olduğunu belirterek, "Toplam 10 yıl ceza aldım. Cezaevi bünyesinde açılan bakırcılık kursuna katıldım. Sertifikalarımız dağıtıldı. Zamanımız iyi geçiyor. Koğuşta sıkılıyorduk. Buraya gelip bir şeyler öğreniyoruz" diye konuştu.

Başka bir hükümlü Y.T. ise 2 yıldan bu yana cezaevinde olduğunu ifade ederek, "Ağustos ayında tahliye olacağım. Bu kursa severek geldim. Tahliye olduktan sonra bakırcılık mesleğini tam öğrenip dükkan açacağım" şeklinde konuştu.

M.A. adlı hükümlü ise, bakırcılık kursunun kendisine çok şey kazandırdığını söyleyerek, "Arkadaşlarımla birlikte bu kursa katıldık. Dışarıda da bu işi devam etmek istiyorum. Diyarbakır yöresinde bakırcılık mesleği gelişmediği için arkadaşlarla birlikte bu mesleği devam ettirmek istiyorum" dedi.

(ME-AŞ-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title