Haberler

Meski'den Su Kesintisi Açıklaması

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen su kesintisinin, içmesuyu depoları arasında bulunan borunun yenilenmesi sırasında öngörülemeyecek mahiyette bir arızadan kaynaklandığını bildirdi.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen su kesintisinin, içmesuyu depoları arasında bulunan borunun yenilenmesi sırasında öngörülemeyecek mahiyette bir arızadan kaynaklandığını bildirdi.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, hafta sonu Mezitli, Toroslar, Yenişehir ve Akdeniz ilçelerinin bazı mahallelerinde yaşanan su kesintisinin mahiyeti hakkında açıklama yaptı.

4 Mart tarihinde Mezitli ilçesinin tamamı ile Toroslar, Yenişehir ve Akdeniz ilçelerinin bazı mahallelerinin su ihtiyacını karşılayan D1-D2 içmesuyu depoları arasında bulunan borunun yenilenmesi esnasında öngörülemeyecek mahiyette bir arıza meydana geldiği belirtilen açıklamada, "MESKİ teknik ekipleri ivedilikle arıza noktasına iş makinesi, her türlü ekip ve ekipman ile yedek parçaları temin ederek zaman kaybetmeden çalışmalara başlamıştır. 24 saat aralıksız sürdürülen özverili çalışmaların ardından borunun içme suyu hattına bağlantısı sağlanmıştır. Söz konusu çalışma sırasında 2 adet vinç, 6 adet kepçe, montaj ve demontaj ekibi olmak üzere yaklaşık 50 kişilik ekiple aralıksız çalışan MESKİ teknik ekipleri, 4 Mart Pazar günü başlayan montaj çalışmasını 5 Mart Pazartesi günü saat 15: 30 itibarı ile tamamlamıştır" denildi.

10 kilometre uzunluğundaki isale hattının ve depoların dolması beklenerek akabinde kesinti nedeniyle tamamen boşalan şehir şebekesine su verildiği ifade edilen açıklamada, ancak yaklaşık 200 kilometre uzunluğunda olan şehir şebekesinin dolması ve yüksek katta yaşayan vatandaşlara suyun ulaşmasının zaman aldığı kaydedildi.

Anılan hatta saniyede 30 litrelik bir su kaybı ve kaçağının olması ile su kaynaklarının korunması ve gelecekte bu hattan kaynaklanacak olan su kesintilerinin kesin olarak çözülmesi maksadıyla tek seferde hattın yenilenmesi gerektiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi; "Söz konusu hattın yenilenmesi işi 400 metrelik bir çalışma olup, 300 metresi tamamlandıktan sonra 100 metrelik kısmın yenilenmesi sırasında kente su veren borunun hayli eski olması ve 1980'lerde döşenen hattın 6-7 metre derinde kalması nedeniyle bu hatta arıza meydana gelmiş, bu mücbir durum karşısında söz konusu su kesintisi hadisesi yaşanmıştır. Kesintisiz ve özverili bir çalışma ile süratle tamamlanan hat yenilenmesi neticesinde saniyede 30 litrelik su kaybı önlenmiş, söz konusu kaçak ve kaybın ise Aydıncık ve Çamlıyayla ilçelerinin bir yıllık su tüketimine tekabül ettiği hesap edilmiştir. Yaşanan bu beklenmedik arıza nedeniyle oluşan su kesintisi sonucunda vatandaşlarımızın gösterdiği sabır ve hoşgörüden ötürü teşekkür ederiz." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yenişehir Toroslar Mezitli Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title