Haberler

Mesir Festivaline Ygs Ayarı

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, bu yıl 21-24 Mart tarihlerinde yapılacak 473.(YGS) nedeniyle saat 14.00'e alındığını söyledi.473.Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin düzenleme kurulu üyelerinin katılımıyla Saruhan Otel'de...

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, bu yıl 21-24 Mart tarihlerinde yapılacak 473. Uluslararası Mesir Festivali'nde saçım öncesi gerçekleştirilecek kortej yürüyüşünün 24 Mart'taki Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı

(YGS) nedeniyle saat 14.00'e alındığını söyledi.

473. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin düzenleme kurulu üyelerinin katılımıyla Saruhan Otel'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Daşöz, festivalin bu yıl UNESCO tarafından "İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası" listesine alındığını hatırlattı.

Daşöz, 21-24 Mart tarihleri arasındaki festival programına ek olarak bu yıl ilk defa 25 Mart'ta hemşehri derneklerinin gösterilerinin gireceğini dile getirerek, geçen yıl büyük beğeni toplayan "Altın Lale Beste Yarışması"nın da mayıs ayı içinde gerçekleştirileceğini ifade etti. Yarışmanın TRT'den canlı yayınlanacağına ve şarkıcı Ziynet Sali'nin de konser vereceğine değinen Daşöz, festival öncesi kente gelecek ressamların Manisa'nın çeşitli resimlerini yapacak olmasının da bir yenilik olduğunu söyledi.

Daşöz, festivalin 3. gün etkinliklerinde ise pop şarkıcısı Hande Yener'in konser vereceğini aktardı.

-Kortej yürüyüşü sınavın ardından-

Festivalin son günü olan 24 Mart'ta 473. kez mesir saçımının yapılacağını ancak bu yıl aynı tarihe YGS sınavının rastladığını ifade eden Daşöz, 12.40'da sınavın biteceğini, bu nedenle de saçım öncesi geleneksel olarak gerçekleştirilen kortej yürüyüşünü 14.00'e aldıklarını bildirdi.

Daşöz, "Üniversite sınavı nedneniyle kortej yürüyüşünün saatinde değişiklik yapıldı. Ulaşım ve sesszilik yönünden de gerekli tedbirler alınacak. Pazar günü 14.00'den önce başlayan başka program yok. Bu saatten sonra sadece kortej yürüyüşü ve saçım töreni gerçekleştirilecek. Şu an için en uygun çözümün biraz gecikmeli olarak yapılması oldu. Aynı gün saçım töreninin ardından Murat Dalkılıç konseri de gerçekleştirilecek. Sınavdan çıkan öğrencilere de bu konser moral olacak. Aynı günün akşamı ise saat 21.00'de ses sanatçısı Sibel Can, Cumhuriyet Meydanı'nda halk konseri verecek" diye konuştu.

-"Merkez Efendi Karaer, Hafsa Sultan Evgar olacak"-

Manisa Valiliği İl Özel İdaresiyle Manisa Belediyesi'nin 500'er bin lira katkı verdiği, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği'nin 300 bin lirayla destek olduğu festivalin bütçesinin 1 milyon 300 bin lira olarak öngörüldüğünü belirten Daşöz, "Bu yıl festival etkinlikleri kapsamında Merkez Efendi'yi tiyatro sanatçısı Emre Kareer, Hafsa Sultan'ı ise Manisalı sanatçı Demet Evgar canlandıracak" dedi.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün de bir aydan bu yana çalışmalarını sürdürdükleri festival programına son şeklini verdiklerini ifade etti. Festivale Manisa'nın tüm kardeş şehirlerinden temsilcilerin katılacağını belirten Ergün, kentin adını en iyi şekilde duyurmak için çalıştıklarını bu nedenle, başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere tüm bakanlara, milletvekillerine, vali ve Belediye başkanları ile siyasi partilerin genel başkanlarına davetiye gönderdiklerini kaydetti.

Ergün, festivale MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımına ilişkin soruya ise "MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin, 23 Mart tarihinde Bursa'da düzenleyeceği miting var. Miting programının ardından Manisa'ya gelerek saçım törenine katılması konusunda girişimlerimiz var" cevabını verdi.

-5 ton mesir saçılacak-

Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ise önceki yıl festivalde 3 ton, geçen yıl ise 4 ton mesir macunu saçıldığını, bu yıl ise 5 ton mesir macunu saçılacağını kaydetti.

Tanık, "Mesir macunlarını daha geniş kitlelere ulaştırmak için saçım noktalarının sayısını artırmak için çalışıyoruz. Mesir macunu Manisa için önemli bir değer. Macunundan kazanılan para, yine Manisa için harcanıyor. Festival tek kurumun yapacağı bir etkinlik olmaktan çıktı. Festivale sivil toplum kuruluşu olarak katkı verdik, diğer kurumların da bu işin içinde daha fazla olması gerekiyor. Çünkü bu, Manisa ekonomisine katkı veriyor" diye konuştu.

Muhabir: Turgay Duyar / Mustafa Yıldırım

Yayıncı: Murat Taydaş - MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Daşöz Cengiz Ergün Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title