Haberler

Mesiad'dan Resim Yarışması

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD), ilköğretim öğrencileri arasında resim yarışması düzenliyor. Bu yıl ilki gerçekleştirilecek yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli armağanlar verilecek.

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan, yaptığı açıklamada, gelecek kuşaklara sanatı sevdirmek, yaşamın her alanında beğenilerini yükseltmek ve estetiği yaşam tarzına dönüştürmek amacıyla "MESİAD 1. Resim Yarışması" düzenlendiklerini bildirdi. MESİAD'ın, istihdam ve ekonomi çalışmalarının yanı sıra toplumsal gelişimin önemli unsuru olan sanata da destek olmayı sürdürdüğünü belirten Doğan, bu çerçevede geleceğin sanatçılarına destek olmayı istediklerini kaydetti. Hayatı daha anlaşılır, mutlu ve huzurlu, güven içerisinde yaşanılır hale getirmek için belirli bir eğitim ve kültür gerektiğini ifade eden Doğan, "Her şeyin kurallara bağlandığı, mekanikleştiği ve kaybolma noktasında olduğu bir dönemde sezgilerin ön plana çıkarılması, değişik biçimlerde ifade edilmesi gerektiği görüşündeyiz. Sonuçta; sanat bir dönüştürme ve yeniden ortaya çıkarma etkinliğidir. Bu görüşlerden hareketle insanlarımıza, geleceğimiz ve yarınlarımız olan aydınlık ve başarılı çocuklarımıza resmi sevdirmek anlayışıyla, çocuklarımızda, gençlerimizde zaten var olan bilgi ve becerilerini açığa çıkartmak, özendirmek, motivasyonlarını sağlamak, kendilerini özgürce, istedikleri gibi ifade eden, soran, sorgulayan bireyler olmasına katkı sağlamak inancı ile bu yıl MESİAD 1. Resim Yarışması'nı düzenliyoruz" dedi.

Yarışmanın ilköğretim öğrencileri arasında 06-09 ve 10-14 yaş gruplarında iki kategoride yapılacağını dile getiren Doğan, 31 Mayıs 2008 tarihinde saat 11.00'de MESİAD Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecek yarışmada her iki grupta ilk 3'e girecek öğrencilere altın, plaket, resim malzemesi ve Ahmet Yeşil sanat kitabı armağan edileceğini, ayrıca tüm katılımcı öğrencilere katılım belgesi ve sürpriz armağanlar verileceğini bildirdi. MESİAD Başkanı Doğan, öğrencileri MESİAD 1. Resim Yarışması'na katılmaya davet etti.

(HK-HK-Y) 26.05.2008 18:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title