Haberler

Meşhur baklava ustasından ucuz tatlı uyarısı

Güncelleme:

Meşhur baklava ustasından ucuz tatlı uyarısı

Tatlıcı sahibi Süleyman Altunbay: "10 liraya 15 liraya baklava mümkün değil"

ANKARA - Bayramların olmazsa olmazı tatlılarda sipariş yoğunluğu yaşanırken, Meşhur Sıtkı Usta'nın firma sahiplerinden Süleyman Altunbay ucuz tatlı konusunda vatandaşları uyardı. Altunbay, "10 liraya 15 liraya baklava mümkün değil" dedi.

Ankara'da yarım asırdır tatlı sektöründe olan Meşhur Sıtkı Usta'da Ramazan Bayramı öncesinde büyük yoğunluk yaşanıyor. Soğuk Baklava'nın da patent sahibi olan Meşhur Sıtkı Usta'da bayram öncesi satışlar yüzde 40 oranında artarken 1 günde 2 ton baklava satıldı. Tatlıcının kapısında ise metrelerce kuyruk oluştu.

Firma sahiplerinden Süleyman Altunbay, tatlılara inanılmaz derecede talep olduğunu belirtirken, "Sıtkı Usta'nın tercih edilmesindeki en büyük sebeplerden birisi tatlının içinde kullanılan malzemeler, ham madde. Özellikle tereyağ, fıstık. Kendi bölgesinden, yöresinden özel olarak gelir. Glikoz kullanmadan doğal toz şekerden alıp elde edilen şerbetinden elde edilir. Kullanılan bütün malzemeler doğal" diye konuştu.

İnsanları ucuz tatlı konusunda uyaran Altunbay, " Vatandaşların şekere çok dikkat etmeleri gerekiyor. Glikoz kesinlikle tüketmemeleri gerekiyor. Tereyağın doğal olması çok önemli. 10 liraya 15 liraya ürün satılıyor. Bunlar gerçekten maliyeti bile değil. Mümkün değil. Biz de bu işin içerisindeyiz görüyoruz gerçekten mümkün değil. Çünkü 1 kilogram şekerin fiyatı belli. Fıstığın fiyatı belli. Tereyağın fiyatı belli" dedi.

Bu bayram öncesinde en çok burma kadayıfa ve soğuk baklavaya rağbet olduğunu söyleyen Altunbay, soğuk baklavanın patentinin de kendilerinde olduğu bilgisini verdi. Soğkuk baklavaya olan ilginin sebebinin ise havaların sıcak olmasından ve hafif bir tatlı olmasından kaynakladığını belirten Altunbay, şu anda siparişlere yetişmekte güçlük çektilerini aktardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ramazan Bayramı Ankara Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title