Haberler

Meşaleyi Yakan Gazetecinin Montu Tutuştu

10 OCAK Çalışan Gazeteciler Bayramı etkinlikleri kapsamında Basın Şehitleri Anıtı'nın meşalesini yakan Dünya Gazetesi muhabiri Jale Karaşahinoğlu'un üzerine ateş parçası düştü. Alev alan montunu hemen çıkarıp yere atan Karaşahinoğlu, ''Önemli değil, giden mont olsun, cana bir şey olmasın'' dedi.

Atatürk Parkı'nda saat 11.00'de toplanan gazeteciler, Atatürk ve Türk şehitleri anısına saygı duruşunda bulunup, anıta çelenk bıraktı. Daha sonra Sanatçılar Parkı'na yürüyen gazetecilerden Bölge Gazetesi'nde çalışan Osman Yereşen ile Dünya Gazetesi muhabiri Jale Karaşahinoğlu'ndan, Basın Şehitleri Anıtı'nın meşalesini yakmaları istendi.

Ucuna pamuk sarılan ve ispirto dökülen çubuğu tutuşturarak, meşaleyi yakan Karaşahinoğlu'nun üzerine ateş parçası düştü. Kaşaşahinoğlu, tutuşan montunu hemen çıkarıp yere attı. Karaşahinoğlu, ''Böyle kazalar olabilir. Montum yandı önemli değil. Yanan mont olsun, cana bir şey gelmesin'' diye konuştu.

Yaşanan paniğin ardından konuşma yapan ÇGC (Çukurova Gazeteciler Cemiyeti) Başkanı Esendemir, Irak'a giden uçağın düşmesi sonucu yaşamını yitiren 34 kişinin ailesine başsağlığı diledi. Gazetecilerin özgür çalışamadığını belirten Esendemir, şunları söyledi:

''Son yıllarda bayramımızı buruk kutluyoruz. Yeni TCK ve terörle mücadele kanunları ile çalışma alanları giderek kısıtlanan gazeteciler, 212 sayılı yasa ile kazandıkları hakları da yavaş yavaş kaybediyor. Birçok gazeteci iş yasalarından ve sendikal haklardan yoksun. Kaderleri işyeri sahibinin iki dudağı arasında olan, sosyal güvencesi bulunmayan arkadaşlarımız var. Bu sıkıntıların giderilmesi gerek. 10 Ocaklar'ın bayram havasında kutlanması hepimizin arzusunudur.''

Kübra POLAT/ADANA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

title