Haberler

Merzifonlu Şehitler Tekbirlerle Uğurlandı

Şırnak'ta düşen helikopterde şehit olan 13 askerden Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş ile Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar, memleketleri Amasya'nın Merzifon ilçesinde son yolculuklarına tekbirlerle uğurlandı.

Merzifon Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Amasya Valisi Salih Işık, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Albulkadir Keşvelioğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları askeri manga eşliğinde götürülürken, Pilot Üsteğmen Kesikbaş'ın 8 aylık hamile eşi Gizem Kesikbaş'ı şehidin silah arkadaşları yalnız bırakmadı.

Eşi üniformasını giydi

Evli ve 2 çocuğu bulunan şehit Uzman Çavuş İncekar'ın askeri üniforma giyen eşi Didem İncekar ile 2 evladı da Ata Yağız ile Yiğit Ali de derin üzüntü yaşadı.

Binlerce kişinin yer aldığı cenaze namazının ardından şehitlerin naaşları cenaze aracına konularak tekbirlerle götürüldükleri garnizon şehitliğinde toprağa verildi. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysi Kaynak Merzifon Şırnak Amasya Politika Güncel Haberler

title