Haberler

Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi'nde Heliport Açılışı

Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi'nde bin metrekarelik heliport alanının açılışı yapıldı.

Otopark ve MR ünitesinin de hizmete girdiği açılışa Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, AK Parti Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı ile Haluk İpek, Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ünek, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Faruk Tonga, hastane başhekimi Ahmet Hasıripi, diğer yetkililer ve hastane çalışanları katıldı.

Yaptığı konuşmada geçmişte IMF heyetinin bir ülkeye gittiği zaman sosyal harcamalardan ve sağlık giderlerinden kesintiler istediğini belirten AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, "Biz 14 yıl öncesinde IMF kıskacında olan bir ülkeyi bundan kurtarırken sağlık hizmetlerini çok iyi bir aşamaya getirdik ve getirmeye de devam ediyoruz. Hepimizin geçmişte gıptayla izlediği helikopterle hastaların taşınması, uçak ambulansla hastaların taşınması, paletli ambulanslarla hastaların taşındığı başka ülkelerin gerçekleştirdiği bu hususları artık kendimiz insanımıza hizmet olarak sunabiliyoruz" dedi.

Merzifon'un günlük yaklaşık olarak 15 bin aracın geçtiği bir bağlantı noktası olduğunu vurgulayan Vali Çomaktekin de, "Teknolojide, ulaşımda, bilimde çok önemli değişimler yaşanıyor. Bu değişimleri en hızlı bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet olarak ulaştırdığımız anda, kamu hizmetlerinden anında süratli, sonuç odaklı, vatandaş odaklı çok önemli sonuçlar alınıyor" diye konuştu.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Tonga, heliport alanının bin metrekare, otoparkın ise 2 bin metrekarelik alanına sahip olduğunu anlatırken Ak Parti Milletvekili Bostancı da hizmetlerin hayırlı olmasını diledi.

Vali Çomaktekin ve beraberindekiler Merzifon Müftüsü Mustafa Altun'un yaptırdığı duanın ardından hastanede inceleme yapıp, tedavi gören hastaları ziyaret ettiler. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Paşa Merzifon AK Parti Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title