Haberler

Merzifon Hava Alanı Sivil Havacılığa Açılıyor

Uzun Süredir Çalışmaları Devam Eden Merzifon Askeri Havalimanı, 20 Haziran'da İç Hat Tarifeli Seferlere Açılıyor.

Sivil hava trafiğine açılması için uzun süredir çalışmaların devam ettiği Merzifon Askeri Havaalanı, 20 Haziran'da iç hat tarifeli seferlere açılıyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yapılan açıklamaya göre, atıl durumda bulunan hava alanlarının yanı sıra askeri havaalanlarının da sivil hava trafiğine açılması yönündeki çalışmalarını sürdüren Ulaştırma Bakanlığı, Amasya'nın Merzifon ilçesinde bulunan askeri hava alanı ile ilgili çalışmaları tamamladı. Merzifon Havaalanı'na ilk sefer, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla 20 Haziran'da yapılacak.

SHGM tarafından uçuş izni onaylanan THY, pazartesi, perşembe ve pazar günleri olmak üzere Merzifon Havaalanı'na haftada üç gün uçuş gerçekleştirecek. Merzifon Havaalanı'nın da yurttaşın hizmetine sunulması ile birlikte, Türkiye'de tarifeli uçak seferi düzenlenen havaalanı sayısı 42'ye yükseldi.(ANKA)

(HLY/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title