Haberler

Merzifon'da 3 Bir Fidan Ücretsiz Dağıtıldı

Merzifon Orman İşletme Şefliği, fidan talebinde bulunan köylere, okullara, vatandaşlara, resmi kurum ve kuruluşlara 3 bin ücretsiz fidan dağıttı.

Merzifon Orman İşletme Şefliği, fidan talebinde bulunan köylere, okullara, vatandaşlara, resmi kurum ve kuruluşlara 3 bin ücretsiz fidan dağıttı.

Kaymakam Ozan Balcı, fidan dağıtımında yaptığı konuşmada, memleketin imar ve ihyasına önem verdiklerini söyledi. Çok başarılı ağaçlandırma çalışmaları yapıldığını dile getiren Balcı, "3-4 yıl içerisinde en az 5 milyon çam fidanı dikmeyi hedefliyoruz. Bu hedef Orman Bölge Müdürlüğünün çalışmaları dışında. Kaymakamlığın organizesinde muhtarların, özel idarenin, tarım teşkilatlarının katılımıyla 5 milyon hedefine ulaşacağız" dedi.

Merzifon Orman İşletme Şefi Erhan Çotur da her yıl olduğu gibi bu yıl da fidan isteyen vatandaşlara ücretsiz dağıtım yaptıklarını belirtti. Bugün ağırlıklı olarak köy muhtarlarımızın taleplerinin karşılandığını anlatan Çotur, "Hem onların isteklerini karşılayacağız hem de vatandaşlarımıza fidan vereceğiz. Böylece 3 bin fidanı toprakla buluşturmuş olacağız" diye konuştu.

Törende konuşmaların ardından selvi, mavi ladin, çınar, dişbudak, at kestanesi ve akçaağaç türlerinde 3 bin fidanın dağıtımı gerçekleştirildi.

Fidan dağıtım programına Merzifon Pomem Müdürü İlyas Aktaş, OSB Müdürü Hasbi Altuntaş, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Gülle ile köy muhtarları ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ozan Balcı Merzifon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title