Haberler

    Merz Başkan Olursa, Merkel'i Başbakanlıktan da Eder'

    ALMANYA'nın eski Başbakanı ve SPD eski Genel Başkanı Gerhard Schröder, Friedrich Merz'in Başbakan Angela Merkel'in yerine CDU Genel Başkanı olması durumunda Almanya siyasetinde sorun çıkacağını söyledi.

    ALMANYA'nın eski Başbakanı ve SPD eski Genel Başkanı Gerhard Schröder, Friedrich Merz'in Başbakan Angela Merkel'in yerine CDU Genel Başkanı olması durumunda Almanya siyasetinde sorun çıkacağını söyledi. Schröder "Eğer Merz CDU başkanı olursa başbakan da olmak isteyecektir" dedi. Schröder, CDU'nun yeni genel başkanının Merz olacağını tahmin ettiğini de söyledi.

    ERKEN SEÇİM 2019'DA İsviçre'nin Blick Gazetesi'ne konuşan Schröder gelecek yıl Almanya'da erken seçimlerin olmasını bekliyor. 2005 seçimlerinde Merkel'e yenildikten sonra politikadan çekilen Schröder, gazetenin 'Merkel 2015 yılında sizin biyografinizi anlatırken, sizin parti genel başkanlığından çekilerek başbakanlık yapmanızı hata olarak değerlendirdi. Şimdi aynı durumu yaşaması bir ironi değil mi' sorusuna "Her şeyden önce Friedrich Merz yeni genel başkan seçilirse büyük bir problem olur. CDU iktidara dayalı bir parti. Parti genel başkanının başbakan olması çok önemli. Eğer Merz genel başkan olursa başbakan da olmak ister. Ben erken seçimlerin önümüzdeki yıl olacağını hesaplıyorum" dedi.

    MERKEL'İN BİR PLANI YOKTU

    Merkel'in 2015 yılında yüz binlerce mülteciyi planız bir şekilde kabul etmesiyle hata yaptığını belirten Schrdöder, bunun bedelini de parti genel başkanlığını bırakarak ödediğini söyledi. Schröder "Şansölye kalbini gösterdi. 2015 yılında Macaristan ve Avusturya'da bekleyen ve zor durumda olan mültecilere yardım etmek doğru ve gerekliydi. Ancak insanın böyle durumlarda bir plana ihtiyacı var. Merkel'in yoktu. Yüz binlerce kişi, kayıt altına alınmadan ve kontrol edilmeden ülkeye alınmaz. Bu güvene mal olur. Bu da oldu" dedi. Schröder, Almanya'da da Amerika'da olduğu gibi başbakanlığı iki dönem ve sekiz yılla sınırlamak gerektiğini söyledi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title