Haberler

Meryem Hatun İkbal Kız Kuran Kursu açıldı

Güncelleme:

Başkan Karaosmanoğlu, Başiskele'de ki Meryem Hatun İkbal Kız Kuran Kursu'nun açılışına katıldı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Başiskele Müftülüğü Meryem Hatun İkbal Kız Kuran Kursu'nun açılışı nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Başiskele Damlar Mahallesi'nde düzenlenen açılış törenine ayrıca, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Başiskele Kaymakamı Ali Partal, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Şahin Talus, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Başiskele İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık ve çok sayıda davetli katıldı.

BİZİ AYAKTA TUTAN İMANIMIZ VE DEĞERLERİMİZDİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Maksut Serim ve ailesine ait Başiskele Damlar Mahallesi Gencer Sokak No:12 adresinde ki 3,5 dönümlük alanın bağış yapılması üzerine kurulan 9 bin metrekare kapalı alana sahip Meryem Hatun İkbal Kız Kuran Kursu açılışında bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bizi ayakta tutan imanımız ve değerlerimizdir. Bunlara sahip çıkmalıyız. Türkiye'nin gelişimini durdurmak isteyen birçok ülke var. Bu tarih boyunca böyle olmuştur. Bize düşen ise korkmadan çekinmeden maneviyatımızı daha da güçlendirmek ve çok çalışmaktır" dedi.

GÜZELOĞLU,"Rabbim ecirlerinin karşılığını versin"

Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'da, "Öncelikle ve özellikle bir Kuran müessesesini hayata geçiren ve bugün sadece ilimizde değil ülkemiz içinde, özel bir projeyi bugün hizmet noktasında tamamlayıp hidayete erdiren, himmetleriyle bunu gerçekleştiren, maddi olarak katkı veren, arsasını bağışlanmasından emek veren, taş üstüne taş koyan herkese bende çok teşekkür ediyorum. Bugün sadece ilimiz için değil ülkemiz içinde özel bir projeyi tamamlayarak Kur'an müessesini hidayete erdiren, himmetleri ile bunu gerçekleştiren başta Allah ve gönül dostlarına, maddi olarak katkı veren arsanın bağışlanmasından, emek veren, taş üstüne taş koyan herkese çok teşekkür ediyorum. Rabbim ecirlerinin karşılığını fazlasıyla versin" diye konuştu.

GÜZELOĞLU, HÜSEYİN AYAZ'I TEBRİK ETTİ

Kur'an'ı anlamak okumakla başlayan, yaşamakla devam eden şahsı ve nefsinde emsal olarak doğru ve gerçek bir Müslüman olarak herkese temsile kadar taşıyan bir inancın, imanın ve amelin adıdır diyen Vali Güzeloğlu, "İlk emri oku olan Kur'an-ı Kerim okumayı lafsı anlamda değil mana boyutunda gerçekleştirmeyi nefsinden başlayarak bunu herkese ve her kişiye tebliğ etmeyi emreder, zikreder. Rabbim okuyan doğru anlayan hakkı ile yaşayanlardan eylesin. Kur'an Kursumuz İnsanımıza, genç kızlarımıza ve ülkemize hayırlı olsun. Başiskele Belediye Başkanımız Hüseyin Ayazın heyecanı ilçesinin 7 yıldızı ile bütünleşiyor. Ama bugün açılan bu tesisle Başiskele yıldızların en yücesi Süreyya yıldızını kazanıyor. Hayırlı olsun" diyerek sözlerini tamamladı.

"KURAN-I KERİM, HAK VE BATILI AYIRAN TEK HİDAYET KİTABIDIR"

Hayırsever işadamları ve vakıf üyelerinin katkısıyla tamamlanan 6 katlı bina Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı faaliyet yürütecek. Başiskele Meryem Hatun İkbal Yatılı Kız Kuran Kursu, Kocaeli'nin en büyük kapasiteli "A" sınıfı Kur'an kursu özelliğini de taşıyor. Kız Kuran Kursu'nda ilköğretimi bitirmiş, 18 yaşını geçmemiş genç kızlara eğitim verilecek. Meryem Hatun İkbal Kız Kuran Kursu Dernek Başkanı Abdullah Erol'da konuşmasında, "Kur'an-ı Kerim, Allah-ü Teâlâ'nın kopmaz ipi ve huzur kaynağıdır. İnsanlara doğru yolu gösteren hak ve batılı ayıran tek hidayet kitabıdır. Dolayısı ile Kur'an Kursları açmak ve bu kursların açılışına katkı sağlamak ibadet gibidir. Bu konuda Peygamber efendimiz (SAV) bir hadisi şeriflerinde şöyle buyuruyor. Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğretenizdir. Araziyi veren aile büyüklerimize, desteklerini esirgemeyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'a ve hayırsever vatandaşlara teşekkür diyorum" ifadelerini kullandı.

YUSUF DOĞAN, "KURAN-I KERİM'İ ÖĞRENCİLERİMİZİN SAYISI ARTTI"

260 öğrenci kapasiteli, 15 hoca ve 15 belletmen eşliğinde hizmet veren kursta, 18 yaşını geçmemiş genç kızlara eğitim verilecek. Kur'an-ı Kerim tilaveti, tecvit, adab-ı muaşeret, siyer, tefsir, hadis ve tasavvuf gibi ilimler, alanında uzman eğitimciler eşliğinde eğitim öğretim verilecek. Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan ise açılış konuşmasında, "Rahmet ve bereket ayı, Kur'an ayı, oruç ayı olan, tövbe ayı olan bir mübarek zaman diliminin arifesin de Kuran kursumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz. Kur'an Kursları yakın zamana kadar öğrenci sayıları açınacak durumdaydı. Şimdi yatılı kurslarımız; imam hatiplerin ve ilahiyat fakültelerimizde öğrenci sayıları çığ gibi büyüyerek arttı" açıklamasını yaptı. Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz'da, "Kur'an'a yapılan hizmet geleceğimize yapılan hizmettir. Kur'an'a yapılan hizmet bu coğrafyada hür ve bağımsız bir hayat yaşamamızın garantisi olan hizmettir. Bu tesisin yapılmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun" diyerek düşüncelerini ifade etti.

AYAZ, "BÜYÜN HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'da, Mehmet Akif Ersoy' un "İnmemiştir hele Kur'an bunu hakkıyla bilin. Ne teze mezara okunmak, ne fal bakmak için" sözünü hatırlatarak, "Dolayısı ile Kur'an-ı Kerim yaşanmak için inmiştir. Onu bizim gönüllerimizde yaşatacak, yarın yeni nesillere taşıyacak eğitimcilerin olması ve Kur'an-ı Kerim'in her an canlı, toplumumuzun içinde varlığını hissettirmesi için Meryem hatun kuran kursu gibi tesislerimize her zaman ihtiyacımızın olduğunu idrak ederek buraya geldik. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere bütün hayırsever arkadaşlarımızın emeği ve katkısı var. Aynı duygu birliğiyle çalıştı herkes. Ama Allah'ın dostlarının da müthiş bir himmeti var. Bu gönül birliğinde bizleri buraya getirdi. Bu arazinin verilmesinde hiç düşünmeden ve tereddüt etmeden tasadduk eden aile büyüklerimizi, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Maksut Serim ve ailesine bu arazide hakkı olan herkesin önünde saygıyla eğiliyor ve dua ediyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı. Daha sonra Meryem Hatun İkbal Kuran Kursu'nun açılış kurdelesi Başiskele Müftüsü Abdulsamet Erkul'un yaptığı duadan sonra protokol üyeleri tarafından kesildi ve kurs merkezi gezildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title