Haberler

Meryem Ana Kilisesi'nin Bahçesinde Havaya Ateş Açtıkları İddia Edilen 2 Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi

İstanbul Kumkapı'daki Meryem Ana Ermeni Kilisesi'nin Avlusunda Havaya Ateş Edilmesi Olayıyla İlgili 2 Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi. Esas Hakkındaki Mütalaasını Açıklayan Savcı, Sanıkların 2 Yıldan 9 Yıla Kadar Hapislerini Talep Etti.

İstanbul Kumkapı'daki Meryem Ana Ermeni Kilisesi'nin avlusunda havaya ateş edilmesi olayıyla ilgili 2 sanığın yargılanmasına devam edildi. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanıkların 2 yıldan 9 yıla kadar hapislerini talep etti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in ölümünün 40. gününde Kumkapı'daki Meryem Ana Kilisesi'nde düzenlenen anma töreni sırasında bahçede havaya ateş açtıkları iddia edilen Volkan K. ve Yılmaz Can Ö.'nün yargılanmasına devam edildi. İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davaya, "halk arasında korku, endişe, korku ve paniğe neden olmak amacıyla silahlı tehdit" ve "bu suça yardım etmek ve ruhsatsız tabanca taşımak" suçlarından yargılanan tutuksuz sanıklar Volkan K. ile Yılmaz Can Ö. de

katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen Mehmet Barak, Hrant Dink'in 40 ayininden sonra kilise ile cami arasındaki farkı görmek için gelen 30-40 kişilik bir Türk grubu dolaştırırken patlama sesi duyduğunu anlattı. Kilise bahçesinde çan kulesinin altında kafasının altında renkli joker kasketi olan bir şahsın kendisine silah doğrulttuğunu ifade eden Mehmet Barak, "Bu şahıs elini dudaklarına götürerek sus işareti yaptı. Korkumdan hiçbir şey yapamadım. Yanında bir kişi daha vardı. İkisi de aynı

yaşlardaydı. İki şahıs benim hiçbir şey yapmamam üzerine kilisenin bahçe kapısından çıktılar. Hatta bahçe kapısında görevli sekreterlere silah doğrultup hızla koşarak kilisenin dış kapısından çıkıp gittiler. Ben durumu kilisenin kapısında bulunan güvenlik görevlilerine bildirdim" diye konuştu. Mehmet Barak, duruşma sırasında gördüğü sanıklardan Volkan K.'nın kendisine sus işareti yapan şahıs olduğunu belirtti.

Sanık Volkan K. ise, tanığın ifadesine katılmadığını ifade ederek, "Tanık üzerimize gelince bir el ateş ettim. Bizim peşimizde olan kişilerden biri zannettim ve kaçtım" dedi.

Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'ın avukatı Luis Bakar ise, "Şikayetimiz devam etmektedir. Ortalık birbirine girmiştir. Cemaat içerisinde büyük infial olmuştur. Bir yerlerde de 'Patriği öldürmeye geldik' demişler. Cezalandırılmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Savcı Muzaffer Pişirici, esas hakkındaki görüşünde, sanık Volkan K.'nın 1 hafta önce olay mahallinde keşif yaptığını, ardından Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in ölümünün 40. gününde, 4 Mart 2007'de düzenlenen ayin sonrasında saat 14.00 sıralarında diğer sanıkla kiliseye girdiklerini söyledi. Sanıkların kilisede Patrik Mesrob Mutafyan'ı sorduklarını ifade eden savcı, sanıklardan Volkan K.'nın bahçede silahıyla havaya bir el ateş ettiğini, Yılmaz Can Ö.'nün de gözcülük yaptığını belirtti.

Savcı, tanığa silah doğrulttuktan sonra kaçan sanık Volkan K.'nın "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit ve ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 4 yıldan 9 yıla kadar; sanık Yılmaz Can Ö.'nün ise suça yardımdan 2 yıldan 4 yıla kadar hapsini talep etti.

Sanık Volkan K., savcının mütalaasına karşı "Olayla ilgili bir suçum yoktur. Zaten istihbarat da araştırdı. Hiçbir suç örgütüyle bağlantım olmadığı ortaya çıktı" dedi. Diğer sanık avukatı ise savunma için süre istedi.

Duruşma, son savunma için süre verilerek ertelendi.

(SK-RA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title