Haberler

Merve Öğretmene Gözyaşı

Samsun’da oturdukları apartmanın yedinci katından düşerek hayatını kaybeden atama bekleyen öğretmen Merve Alver’in cenazesi gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Samsun'da oturdukları apartmanın yedinci katından düşerek hayatını kaybeden atama bekleyen öğretmen Merve Alver'in cenazesi gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Merve Alver'in babası Hasan Alver kızının atanmadan evliliği düşünmediğini söyledi.

Dün İlkadım ilçesinin 100. Yıl Bulvarı ile Ağabali Caddesi'nin kesiştiği yerde bulunan Gülsu Apartmanı'nda cam silmek için pencereye çıkan 31 yaşındaki genç öğretmen Merve Alver, yedinci kattan düşmüştü. Olay yerine gelen sağlık görevlilerince Gazi Devlet Hastanesine kaldırılan genç öğretmen, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Alver'in cenazesi toprağa verilmek üzere bugün hastane morgundan Terme ilçesi Mescitli Mahallesi'ndeki evlerine götürüldü. Anne Remziye Alver, kızının ardından gözyaşı döktü. Evden helallik alındıktan sonra Merve Alver'in cenazesi Mescit Camii'ne götürüldü. Alver'in cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze namazına Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'un yanı sıra Merve Alver'in babası Hasan Alver, yakınları ve sevenleri katıldı.

"Çok büyük özveriyle büyüttük"

Emekli öğretmen olan Merve Alver'in babası Hasan Alver, kızının Gazi Üniversitesi Fen ve Teknoloji Bölümünü bitirdiğini söyledi. Çocuklarını büyütürken çok özveri gösterdiğini dile getiren Alver, "Annesi de çok büyük özveriyle büyüttü. Merve çok büyük bir kişilik sahibiydi. Öğrenciliğinde de böyleydi. Merve'yi bir kere bile elinden tutup okula götürmedim. Hatta bize o yardımcı oldu, küçük kardeşini de o okula götürüyordu. Çok sosyal bir insandı" dedi.

"Atanmadan önce evlenmeyi düşünmedi"

Merve'nin 4 yıl önce mezun olduğunu aktaran baba Hasan Alver, "Kızım atanmayı bekliyordu. Öğretmen alımlarının sayılı olması branşının fen ve teknoloji olması, bu branşta az alım olması ve onun aldığı puanlar o bölüme erişmedi. Merve fen ve teknoloji bölümünden atanamayınca sosyal bilimler okumaya başladı. İkinci üniversiteyi okuyordu. Bu sene 3. sınıfa geçmişti. Bitirmek nasip olmadı. Ben Merve'yi gelin etmek istiyordum ama nasip değilmiş. Ben dayanmaya çalışıyorum ama ablası ve annesi hiç dayanamıyor. Elimizden gelen bir şey yok. Herkes gibi onun da evlenme amacı vardı ama o atanmayı önüne set çekmişti. 'Ben atanacağım, sonra evleneceğim' diyordu. Kardeşinin düğün salonunu kendi tuttu. Gelinliğini almaya kendi gitti İstanbul'a. Onun evini ve çeyizini kendi yaptı. Merve evlendirdiği kardeşinden 5 yaş büyüktü halbuki. 'Ben senin önünde engel olmayacağım' dedi. Bu fedakarlığı yaptı. Her kardeş yapmaz bunu" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title