Haberler

"İntihar Ederim" Demişti! Küçük Mert'e İstismarda Bulunup Öldüren Sapığın Cezası Kesinleşti

Güncelleme:

Kars'ta 4 yıl önce 9 yaşındaki Mert'e cinsel istismarda bulunup öldüren ve mahkemede "Cinsel istismarda bulundun derseniz intihar ederim." diyen sapığa verilen 36 yıl hapis cezası kesinleşti.

Kars'ta 6 Nisan 2014'de, 9 yaşındaki Mert Aydın'ı kaçırdıktan sonra cinsel istismarda bulunup öldürmekle suçlanan 26 yaşındaki Aykut Balk'a verilen ağırlaştırılmış müebbet ve 36 yıl hapis cezası, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından onandı.

H TİPİ CEZAEVİNE KONULDU

Kars'ta 6 Nisan 2014'te babasının iş yerine yemek götürdükten sonra kaybolan Ziya Gökalp İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın'ın cesedi bir gün sonra kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Karadağ Çöplüğü'nün yanındaki boş bir tabyada bulundu. Cinsel istismarda bulunulduktan sonra boğularak öldürüldüğü belirlenen Mert Aydın'ın cinayet şüphelisi olarak Aykut Balk, mobese görüntülerinden yola çıkarak yakalandı ve 13 Nisan günü tutuklanarak, güvenlik nedeniyle Erzurum H Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Şüphelinin ailesi ve yakınları da yine güvenlik nedeniyle başka kentlere göç etti. Aykut Balk, hakkında savcının hazırladığı iddianame Kars Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Sırt üstü yatar vaziyette bulunan Mert'in bir kolunda 1 kiloluk, diğer kolunda 3 kiloluk taş bulunduğu, yüzünde de yara izleri olduğu, alınan raporlar sonucunda cinsel istismarda bulunulduğu belirlendi. Erzurum Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside Mert Aydın'ın iple boğma sonucu öldüğü rapor edildi. Aykut Balk'ın cep telefonunda çıkan fotoğraflarını cinayet öncesi olay yerinde Mert Aydın'a çektirdiği tespit edildi.

ASKERDE CİNSEL SALDIRIYA UĞRAMIŞ

Mert Aydın'ın katili Aykut Balk, 24 Aralık 2014'te güvenlik nedeniyle Erzurum'da 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Savunması alınan Aykut Balk, cinayeti işlediğini ancak istismarda bulunmadığını iddia etti. Ortaokul mezunu olduğunu söyleyen Aykut Balk, "Bana gazeteciler iftira attı. Cinayeti işledim, öldürdüm ancak istismar olayı olmadı. Ailesinden özür diliyorum. İstismardan ceza verirseniz intihar ederim, cenazemi çıkarırsınız buraya. Ben uyuşturucu kullanıyordum. Olay günü de yine uyuşturucu almıştım. Cezaevinde uyku ilacı kullanıyorum. Diyarbakır'ın Hani ilçesinde askerlik yaparken cinsel saldırıya uğradım. 2012 yılında terhis oldum" dedi.

EN ÜST SINIRDAN CEZA VERİLDİ

Mahkeme heyeti, Aykut Balk'ı ilk celsede 'bir suçu gizlemek ve delillerini ortadan kaldırmak için kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'cebir ve tehdit kullanarak çocuğun cinsel istismarı' suçundan 21 yıl, 'çocuğa karşı tehdit ve cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan da 15 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Mahkeme heyeti, iyi hal indirimi uygulamadığı sanığın hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verdi.

DEDE, HEYETE TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Karar sonrası kısa bir açıklama yapan Mert Aydın'ın dedesi Seyithan Yusufoğlu, "Allah devletimize zeval vermesin. Anayasa, kanun neyse hak ettiği cezayı verdiler. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakimlerine, savcısına teşekkürlerimi sunuyorum. Allah onlardan razı olsun" diye konuşmuştu.

SANIĞIN SAVUNMASI İNANDIRICI BULUNMADI

Sanık ve Mert Aydın'ın ailesinin avukatlarının kararı temyiz etmesi üzerine dosya Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nde incelendi. 1'nci Ceza Dairesi yerel mahkemenin verdiği kararı yerinde buldu. Yargıtay, Erzurum 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği ağırlaştırılmış ömür boyu ve 36 yıl hapis cezasını onadı.

Sanığın savunmasının inandırıcı olmadığından reddedildiğine vurgu yapılan Yargıtay kararında, "Sanık müdafiinin, sanığın üzerine atılı cinsel istismar suçunun sübut bulmadığına, cezaların üst hadden verilmesinin hakkaniyete aykırı olduğuna, mahkumiyet hükümlerinin kanuna ve hukuka aykırı olduğuna, katılan vekilinin cezaların eksik verildiğine yönelen ve yerinde görülmeyen sair temyiz itirazlarının reddine" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Mert Aydın Yargıtay Erzurum Kars 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle!
500

Yorumlar (15)

vatandaş:

1934 yılında çinde cocuk tecavüzünden suclu bulunmuş cinli sokaka ortasında aclıktan ölünceye kadar kafeste bekleme cezası almıştır

24
0
yanıtYanıtla
....GÜLÜ:

ALLAH BELANI VERSİN PİSLİK ŞEYTAN

10
2
yanıtYanıtla
GÜLÜ:

BEĞENMEYEN KİŞİ HAYIRDIR GÜCÜNEMİ GİTTİİİ

yanıt1
yanıt1
shikamaru:

Zanlının duvarında Atatürk resimleri var es kaza Kabe resmi falan olsa bütün müslümanlar yobazlar kahrolsun derdiniz. Hapis cezasıadalet olamaz içerde yiyip içecek pislik

8
3
yanıtYanıtla
TRAK:

ÖN YARGILI OLAN SENSİN ARKADAKİ RESMİ FARKETMEDİM BİLE KONUNUN KÖTÜLÜĞÜNE BAKIYORDUM BEN EE BİDE BÖYLELERİ İÇERİDE ÇOK RAHAT ETMEZ O YÜZDEN CİNSEL İSTİSMAR YAZDIRMAK İSTEMİYOR

yanıt0
yanıt0
selma:

allah belanı versin insallah. . nasıl kıydın o masum cocuga. .

9
1
yanıtYanıtla
YSNOKR:

devlet böyle pislikleri neden ortadan kaldırmaz yada kaldırtmaz . . . ver görevi seve seve biz yapalım Devlet Baba.

9
0
yanıtYanıtla
NİSAN:

Geber öl pislik

8
1
yanıtYanıtla
Ceza:

Verilecek cezayımı hesaplıyorlar. Ne hesabı ya. Burada mahkemenin sadece suçu ispatlama göevi olması lazım. Ceza ise anayasada sabit olmalı. Suçlumu sucsuzmu. Suç ispatlanıncada Canlı yayınd İDAM Kafa kesme. (Yemişim Avrupanın insan haklarını)Yavrucağın hissettiklerini bi düşünün. Oyun çağı, yaşam sevinci, hayalleri, mutluluğu geride bırakıyor. Masum, güçsüz. Yapacak birşeyi kalmamış çaresiz. Dehşeti ve korkuyu yaşıyor, sonunun geldiğini hissediyor. Ölürken kendini kurtaracak birini arıyor. İDAM

7
0
yanıtYanıtla
aliveli:

ulan ne mantıksız bir iş ömür boyu hapis tut besle yedir içir ölene kadar. Bu şerefsizler ölmeyecek mi yani yani beslemenın ne anlamı var öldürsene şimdiden idam şart abi şartttt

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title