Haberler

Mersinliler İftarını 'Gönül Sofrası'nda Açtı

Mersin Valiliği'nin 'Mersin İftar Sofralarında Sevgi ve Kardeşliği Paylaşalım' sloganı ile hayata geçirdiği 'Gönül Sofrası' projesi çerçevesinde yüzlerce kişi, iftar yemeğinde il protokolü ile bir araya geldi.

Mersin Valiliği'nin ' Mersin İftar Sofralarında Sevgi ve Kardeşliği Paylaşalım' sloganı ile hayata geçirdiği 'Gönül Sofrası' projesi çerçevesinde yüzlerce kişi, iftar yemeğinde il protokolü ile bir araya geldi.

Mersin merkez Akdeniz ilçe sınırları içerisinde bulunan Ticaret Meslek Lisesi'nde organize edilen iftar yemeğine Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, diğer protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı. Ramazan ayı boyunca sürecek projede Mersin'de bulanan kent yöneticileri ile vatandaşlarının bir arada olması amaçlanıyor. İl protokolü ile vatandaşlar iç içe oturarak iftar saatine kadar sohbet etti. Ezanın okunmasıyla birlikte, Mersin İl Müftüsü Ali Melek'in yaptığı duanın ardından hep birlikte oruçlar açıldı.

"RAMAZAN'IN ANLAMI İÇERİSİNDE İFTAR YAPALIM DEDİK"

İftarını açtıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Ramazan; yardımlaşma, paylaşma, olmayanlara aktarma, yoksulun çilesini anlama ve onların sıkıntılarını aşmasına yardımcı olma noktasında sosyal bir sorumluluk getirmektedir. İlimizde de bu yıl Mersin Valiliği olarak israf sofraları değil, iftar sofraları yapalım dedik. Hep aynı yerlerde, belli düzeyde birbirini ağırlayan ölçekteki iftar ve yemeklerin yerine, halkımızın rahatsız olduğu bu uygulamalar yerine, birlikte gönül gönüle, el ele, Ramazan'ın anlamı içerisinde iftar yapalım dedik. Sofraları paylaşalım ve Ramazan Ayı çerçevesinde milletçe bir ve beraber olmanın hazzına varalım dedik" ifadelerini kullandı.

"GÜNDE EN AZ 3 BİN VATANDAŞIMIZA YEMEK VERECEĞİZ"

Proje kapsamında 3 ayrı merkezde iftar programlarının düzenlendiğini dile getiren Güzeloğlu, Ramazan ayı boyunca bu noktalarda yemek dağıtımının sürdürüleceği kaydetti. Sabit merkezlere gelemeyen vatandaşlara ayrıca 3 seyyar araçla yemek dağıtılacağına vurgu yapan Güzeloğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Günde en az 3 bin vatandaşımıza ve haneye ulaşarak hizmetimizi sürdürmeyi amaçlıyoruz. Öte yandan, projede kamu kaynaklarını hiçbir şekilde kullanmadık. Her gün farklı bir iş adamı veya sivil toplum örgütünün ev sahipliğinde organize edildi. Bu uygulama 30 gün boyunca farklı ev sahipliklerinde sürdürülecektir" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Basri Güzeloğlu Arif Öksüz Akdeniz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title