Haberler

Mersinliler İftar Sofrasında Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersinli vatandaşlara Ramazan ayının manevi ruhunu yaşatmak için düzenlenen ve birbirinden farklı aktivitelerin yer aldığı Ramazan etkinliklerinin birinci günü Ulu Cami Meydanı’nda ilk iftarın açılması ile başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersinli vatandaşlara Ramazan ayının manevi ruhunu yaşatmak için düzenlenen ve birbirinden farklı aktivitelerin yer aldığı Ramazan etkinliklerinin birinci günü Ulu Cami Meydanı'nda ilk iftarın açılması ile başladı.

Akdeniz ilçesi Ulu Cami Meydanı'nda düzenlenen iftar yemeğine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz İlçe Müftüsü İsmail Gülşen, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Burada vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Kocamaz, masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla hem sohbet etti hem de vatandaşların Ramazan-ı Şerif'ini kutladı. Kurulan iftar sofralarında binlerce vatandaş dualar eşliğinde ezanın okunması ile beraber oruçlarını açtı. Yapılan Kuran-ı Kerim tilaveti ve iftar duası ile Ramazan ayının huzur ve bereketini aynı sofrada paylaşan vatandaşlar, birlik ve beraberlik içerisinde oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı. Grup Rahmet iftar öncesi ve sonrasında ilahilerini seslendirirken, semazenlerin gösterisi de vatandaşlara huzur dolu bir akşam yaşattı.

İftarın ardından konuşan Başkan Kocamaz, İsrail'in Kudüs'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, "Öncelikle Rabbim hepimizin oruçlarını kabul etsin. Ramazanınız mübarek olsun. İnşallah bu Ramazan ve her Ramazan tutuğumuz oruçlar, yaptığımız ibadetler insanlığın felahına vesile olur. Bugün dünyanın birçok yerinde insanlar mezalim altında inim inim inliyor. Dualarımızla inşallah bu mezalimlerin son bulması da gerçekleşir. Özellikle 2 gündür Kudüs ve çevresinde Müslümanlara yapılan o zulüm, o katliam kesinlikle insanım diyen hiç kimsenin kabul edemeyeceği olaylardır. Mini mini yavruların biber gazıyla zehirlenmesi, küçücük çocukların kurşuna dizilmesi, 60 küsur insanın hayatını kaybetmesi bir insanlık dramıdır, bir insanlık suçudur. Elbette dünyada emperyalist güçlerin desteklediği İsrail, belki kısa sürede hak ettiği karşılığı bulamayabilir. Ama biz inanıyoruz ki Rabbim'in adaleti her şeyin üstündedir. İnşallah bu zalimliği, bu zulmü yapanlar hak ettiği cezaya bu dünyada olmazsa, indallahta mutlaka çarptırılacaktır" dedi.

Mersinlilerle birlikte orucunu açmaktan dolayı büyük huzur duyduğunu dile getiren Kocamaz, "Ben Mersinimizde sizlerle beraber böyle güzel sofralarda buluşuyor olmaktan, gönüllerimizi, ellerimizi birleştiriyor olmaktan gerçekten mutluluk duyuyorum. Cenab-ı Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Aramıza sokulmak istenen fitne ve fesatçılara fırsat vermesin. Birbirimizi sevmede, saymada inşallah bu sofralar bir vesile olsun. Hepinize bir kez daha hoş geldiniz diyorum, hayırlı akşamlar diliyorum. İftarlarınız ve oruçlarınız kabul olsun" şeklinde konuştu.

İftar programının ardından Atatürk Parkı'nda kurulan Feshane alanını ziyaret eden Mersinliler, birbirinden renkli aktivitelerin yer aldığı alanda aileleri ile birlikte keyifli bir Ramazan akşamı yaşadı. Ramazan ayı boyunca sürecek olan etkinliklerin ilk gününde Mersinliler, iftardan sahura kadar farklı etkinliklerle dolu dolu bir akşam yaşadı. Feshane evlerinde çocuklar için oluşturulan oyun alanlarında minikler doyasıya eğlendi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Burhanettin Kocamaz Mersinli Akdeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title