Haberler

Mersin: Vali Aksoy, Erdemli Anadolu Öğretmen Lisesi'ni Denetledi

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Erdemli Anadolu Öğretmen Lisesi'ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Beraberinde Vali Yardımcısı ve Erdemli Kaymakam Vekili Ahmet Beyoğlu, Arpaçbahşiş Belediye Başkanı Musa Demir ve Okul Müdürü Bahattin Uslu ile birlikte 3/C sınıfına girerek bir süre öğrencilerle birlikte ders dinleyen Vali Aksoy, öğrencilerle sohbet etti.

Aksoy, öğrencilere yaptığı konuşmada, geleceğin öğretmen ve yöneticileri olacaklarını belirterek, "Gelecekte iyi bir öğretmen ya da başka bir meslek dalında çalışıp başarılı olmak istiyorsanız çok çalışmalısınız ve bol kitap okumalısınız. İyi bir eğitimci ya da meslek sahibi olmanın yolu derste öğretmenlerinizi iyi dinlemekten, sistemli çalışmaktan geçer. Sizlere güveniyoruz. Çünkü sizler gelecekte çocuklarımızı eğitecek nesillersiniz, derslerinizde başarılar diliyorum" dedi.

Anadolu Öğretmen Lisesi'nin yatakhane, kütüphane, yemekhane ve mutfağını da gezerek aşçıdan yemek mönüleri hakkında bilgiler aldı. Aksoy, yatılı kalan öğrencilerin iyi ders dinleyebilmeleri için yemeklerinin de kaliteli ve bol kalorili olmasının gerektiğini vurguladı.

Okul Müdürü Bahattin Uslu ise, okullarının 2004-2005 eğitim-öğretim yılında geçici olarak Erdemli Lisesi C ve D bloklarında eğime başladığını, kendi binasının olmaması dolayısıyla Arpaçbahşiş Atatürk İlköğretim Okulu'nun pansiyon binasına taşındığını ve bu yıl erkek yatılıya geçtiğini söyledi.

Erdemli Anadolu Öğretmen Lisesi'nin, bu yıl ilk mezunlarını vereceğini ifade eden Uslu, okullarında şu anda 10 şubede, 191 öğrenci, 17 kadrolu öğretmen ve 3 idareci ile eğitim-öğretimi sürdürdüklerini kaydetti. Uslu, Vali Aksoy'dan, Erdemli Cumhuriyet İlköğretim Okulu yanına yapılması planlanan okul binalarının bir an evvel yapılması talebinde bulundu.

(Oİ-MT-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title