Haberler

Mersin - Ünlü Hakemden Kırmızı Kartlı Adaylık Açıklaması

Eski Ünlü Hakemlerden Selçuk Dereli Mersin'de Cumhuriyet Halk Partisi'nden (Chp) Milletvekilliği Aday Adaylığını Açıkladı.

Eski ünlü hakemlerden Selçuk Dereli Mersin'de Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Hakem Dereli, aday adaylığı açıklamasının sonunda çok sayıda spor adamı ve vatandaş ile birlikte "AKP'ye kırmızı kart" sözleriyle kırmızı kart çıkartıp, "Siyasete spor olsun diye girmedim" dedi.

Eski hakem Selçuk Dereli CHP Mersin İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek bir süre başkan Yılmaz Şanlı ile görüştü. Daha sonra başkan Şanlı ile birlikte binanın önüne çıkarak aday adaylığını açıklayan Dereli, şunları söyledi:

"Selçuk Dereli ismini bir spor insanı olarak tanıdınız. Artık başka bir alanda başka bir kimlikle karşınızdayım. Yaptığım hakemlik işin zirvesindeydim. İyi bir kariyerim vardı. Kariyerimin zirvesinde özgür irademle niçin bıraktım? Hiç bilmediğim bir sahada oynamayı yani politikaya atılmayı neden göze aldım? Siyasete spor olsun diye girmedim. Bir heves olsun diye germedim. Trilyonların döndüğü saf ve temiz insanların sömürüldüğü kirli tezgahların kurulduğu sömürü çarklarına 'Dur' demenin siyasetten olabileceğini gördüğüm için kariyerimin zirvesinde mesleğimi bıraktım. Dönen dolapların kurulan düzsenlerin, çalışan sistemlerin parçası olsaydım şimdi burada olmazdım. Spor camiası içinde dürüst namuslu centilmence işini yapmaya çalışanlar var. Ben onlar adına onların sesi ve vicdanı adına da buradayım."

Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na spor ve gençlik ile ilgili raporlar sunduğunu da ifade eden Dereli şöyle konuştu:

"Gençlikten ve Türkiye'nin geleceğinden umutluyum. Kent ve kentçilik bilincine sahip olabilmek, haitlik ve vefa duygusunu taze tutabilmek ve yasaları bilmekten geçer. Mersin'in en fazla ihtiyaç duyduğu şeyde bu olduğu için Mersin'den aday oldu. Bu nedenle farklı illerden de aday olma teklifleri gelmesine rağmen, gökyüzünde uçurtma uçurduğum, sahilinde denize girdiğim, toprak sahaların tozunu yuttuğum Mersinlilik heyecanını yaşadığımama düşünsel olarak hiç kopmadığım Mersin'e vefa borcumu ödemek ve hizmet etmek için aranızdayım. Bir taraftan tanıtımımıza ve ekonomimize büyük katkılar sağlayacak olan Akdeniz Oyunları'na hazırlanan, ama diğer taraftan da nükleer tehlikeye baş başa bırakılan kentti çelişkilerden kurtarmak için buradayım. Hem sosyal hem mesleki yaşamımda hedeflerimi yüksek tutmuş bir spor adamı olarak sizlerle el ele vererek kentin hedeflerinive statüsüne yükseltmek, tarım, turizim, sanayi, ticaret, kültür ve sanat alanlarında bütünlüğü sağlamak için buradayım. İnsanımızı yoksulluğa yalana, talana ve korkuya hapseden zihniyetin egemenliğinde yaşayan ülkemizin ve tercihleri nedeniyle köşeye itilmiş bir kenttin makus talihini değiştirmek için aynı adımlarla hedefe yürümek zorunda olduğum için buradayım. Seçildikten sonra milletinden kaçan, alınan kararlara sadece elini kaldıran değil, kentinde kalıp mücadale eden bir milletvekili olmak için buradayım."

Eski hakem Dereli konuşmasının sonunda cebinden çıkardığı kırmızı kartı havaya kaldırarak, "AKP'ye kırmızı kart" dedi. Dereli'yi dinlemeye gelenler de kırmızı kartlar gösterdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title