Haberler

Mersin Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ), 2011-2012 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ), 2011-2012 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

MEÜ Yerleşkesi Vadi Tesisleri'ndeki statta düzenlenen törende, fakülte ve meslek yüksekokullarından mezun olan 3 bin öğrenci sevinç yaşadı.

Tören, mezun öğrencilerin ve öğretim üyelerinin Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğindeki geçişiyle başladı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, törende yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencileri tebrik etti, onları yetiştiren ailelere teşekkür etti.

Mezun olan gençlerle küresel ölçekte her geçen gün iddiasını artıran Türkiye'nin daha da güçleneceğini ifade eden Güzeloğlu, "Hedeflediğimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 hedeflerine biraz daha yaklaşacağımızın altını özellikle çizmek istiyorum" dedi.

Güzeloğlu, öğrencilere hitaben şunları söyledi:

"Sevgili gençler, bugün üniversite mezunu olarak hayata başlarken aslında sadece Türkiye'nin değil, dünyanın yaşadığı rekabet ortamını, bu ortamın gerektirdiği kuralları, buna göre çalışma ve rekabet şartlarını çok iyi analiz etmelisiniz. Hedefiniz sadece bu ülkede değil, dünyanın her yerinde hem çalışabilmek hem de değer üretebilmek olmalıdır. Biz her zaman Türkiye'nin daha iyi geleceğe, daha iyi yarınlara ulaşmasında sizlere güveniyoruz."

Rektör Prof. Dr. Suha Aydın da kuruluşunun 20. yılında 16. dönem mezunlarını vermenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Üniversiteden 3 bin öğrencinin daha mezuniyet sevinci yaşadığını belirten Prof. Dr. Aydın, "Bu yılla birlikte bugüne kadar mezun olan öğrenci sayımız 40 bine ulaştı. Yurdumuzun her köşesinde, her iş alanında birçok başarılara imza atmış MEÜ mezununa rastlamakta ve bununla da gurur duymaktayız" diye konuştu.

Konuşmasında ailelere yönelik, "Hepinizin gönlü rahat olsun. Öğrencilerimiz bugüne kadar yaptıklarıyla takdirimizi kazandılar. Önemli projelere imza atıp, hedefleri için zamanı ve olanakları çok iyi kullandılar" diyen Prof. Dr. Aydın, öğrencilere şöyle hitap etti:

"Yeni yaşamınızda kendinize hedefler koyarak geleceğinizi planlayın. Ancak hedeflerinizin gerçekçi olmasına dikkat edin. Size ve koşullarınıza, toplumun ihtiyaçlarına uygun hedefler seçin. İşinizi zamanında ve doğru yapmak, disiplinli ve düzenli çalışmak, yaşam felsefenizin bir parçası olsun."

Öğrenci Konseyi Başkanı Fatma Betül Öz'ün konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere diploma ve plaketleri verildi.

Öğrencilerin sevinçlerini havaya kep atarak sergiledikleri tören sonunda sanatçı Gökçe sahne aldı.

Muhabir: Veli Gürgah / Ömer Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Mersin Üniversitesi Basri Güzeloğlu Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title