Haberler

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Başladı

Bu yıl 12.'si düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde sahne alan ünlü kemancı Shlomo Mintz'in muhteşem konseri ile başladı.

Bu yıl 12.'si düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde sahne alan ünlü kemancı Shlomo Mintz'in muhteşem konseri ile başladı.

Mersin Kültür Merkezi'nde başlayan festivalin açılışına, Mersin Vali Vekili Suphi Olcay, CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı ile Vahap Seçer, ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı ile çok sayıda sanatsever katıldı. Konser öncesi konuşan Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, festivalde çok yol katettiklerini söyledi. 16 yaşındaymış gibi yaşantısına devam ettiğini ifade eden Yağcı, "Bastığım, uçtuğum yeri bilmiyorum, olsun. Sizler için koşuyorum, sizler için uçuyorum. Bana onun tek yanıtı buraların sizler tarafından doldurması ile oluyor. Çok güzel bir iş yaptığınıza inanıyorum. Bütün büyük ülkelerde sanayinin, ticaretin hemen yanı başında mutlaka spor, kültür ve sanat var. Onsuz daha yukarıya çıkma ihtimallerinin olmadığını biliyorlar. Her şey ilimizin ve ülkemizin, milyonlarca kez hak ettiğini düşündüğümüz halkımız için bu festivali başlattık. Onun için her yıl artan başarı ile yukarıya tırmanmayı istiyoruz. Onun için Avrupa Festivaller Birliği'ne (EFA) girmeyi başardık. Bu başarıyı çok daha yukarılara taşıyacağız ama sizlerin desteği olmadan bu iş olmaz. Buralar dolsun, taşsın tek teşekkür budur. İyi ki varsınız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Müzik Festivali'nin geleneksel ödül töreni yapıldı. 17. Akdeniz Oyunları Beste Yarışması'nda bestesi ile birinci olan Yalçın Özgüngör'e teşekkür belgesi verildi. Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü ise bu sene genç piyanist Gözde Gülçin Dahan'a verildi. Festival Kent Ödülü'ne ise Milli atlet Nevin Yanıt layık görüldü. Festival Sanat Ödülü'nü de Mersinli ressam Gencay Kasapçı aldı. Birinciler ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı.

Ödül töreninin ardından şef Işın Metin başkanlığındaki Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde ünlü kemancı Shlomo Mintz sahne aldı. Yaklaşık 2 saat süren konserde unutulmaz eserler çalan orkestra ve Mintz, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Vahap Seçer Aytuğ Atıcı Selma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title