Haberler

Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali Coşkulu Başladı

Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali coşkulu başladıMERSİN - Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali'nin ilk gününe, gönüllü çalışmalarıyla halkın kalbinde taht kuran Yılmaz Morgül'ün engelli perküsyon grubuyla yaptığı şov damga vurdu.

Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali coşkulu başladı

MERSİN - Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali'nin ilk gününe, gönüllü çalışmalarıyla halkın kalbinde taht kuran Yılmaz Morgül'ün engelli perküsyon grubuyla yaptığı şov damga vurdu.

Tamamı engelli dünyanın 14 farklı ülkesinden 80'in üzerinde sanatçının katıldığı festival kortej yürüyüşüyle başladı. Renkli görüntülere sahne olan kortejde engellilerin mutluluğu yüzlerine yansıdı. Korteje katılanlar Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Burada bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Engelsiz kent" sözünü tuttuklarını vurguladı. Daha sonra engelli çocukların yaptığı resimlerden oluşan sergi açıldı.

Sergi alanında kurulan sahnede ise Mersinlileri büyük bir sürpriz bekliyordu. 18 yıldır engelliler başta olmak üzere pek çok organizasyona gönüllü destek veren Türk Sanat Müziği'nin dev sesi Yılmaz Morgül, ZİÇEV Çocuk Perküsyonist Grubuyla sahneye çıktı. Morgül, dünyaya örnek olacak bir etkinlikte olmaktan duyduğu mutluluğu paylaştı.

Ardından seyircilerle 10. Yıl Marşı'nı söyleyen Morgül, engelli çocukların arasındaki yerini aldı. Ünlü sanatçıyla beraber ritm tutan çocukların coşkusu bütün Mersinlileri sardı. Sahneden yükselen notalar adeta çocuklara ve ünlü sanatçıya bir sevgi seline dönüştü.

Yürekleri ısıtan bu şov sonrası Türk Sanat Müziğinin dev yorumcusu mini bir konser de verdi. Gösteriyi izleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, ünlü sanatçıya engelliler konusunda farkındalık oluşturmak için verdiği gönüllü katkıdan dolayı teşekkür etti. Kocamaz, Çanakkale Savaşı'nda, tarihin seyrini değiştiren ve bir örneği Tarsus ilçesinde sergilenen Nusret Mayın Gemisi'nin maketini ünlü sanatçıya armağan etti, günün anısına plaket verdi. Daha sonra Venezuellalı Gatto Gabriel ve Steven Cyrill ile Tataristanlı Zakir Şahban birer konser verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Burhanettin Kocamaz Yılmaz Morgül Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title