Haberler

Mersin Türk Müziği Festivali Ünlüleri Ağırlayacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Türk Müziği Festivali başlıyor. Festivalde, rap sanatçısı Ceza, klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici ve Azeri sanatçı Nezaket Teymurova gibi ünlüler Mersinlilerle buluşacak.

Müzik dünyasının ünlü ismi Göksel Baktagir'in müzik direktörlüğünü yaptığı Mersin Türk Müziği Festivali, 25-27 Aralık 2015 tarihleri arasında Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek. TRT Avaz, TRT Müzik ve Kerkük Türkmeneli TV, Bosna Hersek Hayat TV ile Osmaniyem TV gibi Türk dünyasından birçok televizyonun canlı olarak yayınlayacağı ve ulusal köşe yazarlarının takip edeceği festival, ünlüler geçidine sahne olacak.

Festival kapsamında, 25 Aralık 2015 Cuma akşamı saat 19.30'da Türk rap sanatçısı Ceza ile atışma sanatını icra eden halk ozanları Mürsel Sinanoğlu ve Temel Şahin aynı sahnede buluşacak. 26 Aralık 2015 Cumartesi akşamı saat 19.30'da ise kanun sanatçısı ve bestekar Göksel Baktagir'e klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici ve TRT Radyo ses sanatçısı Elif Güreşçi eşlik edecek. 27 Aralık 2015 Pazar günü saat 18.30'da dereceye giren finalistlerin birincilik için yarışacakları Ödüllü Ses Yarışması'nın final gecesinin ardından 'İki Devlet Bir Millet' konseri kapsamında Azerbaycan'dan Nezaket Teymurova ile Türkiye'den Kültür ve Turizm Bakanlığı ses sanatçısı Çiğdem Gürdal sahne alacak.

Öte yandan, her konser öncesi Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Türkiye'nin dört bir yanından derlediği halk oyunları gösterisini izleyicilere sunacak. Yine her konser öncesinde kum sanatçısı Veysel Çelikdemir, Mersin görsellerinden oluşan içeriği kuma çizecek. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüsnü Şenlendirici Göksel Baktagir Kerkük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title