Haberler

Mersin töre cinayetlerine dikkat çeken 'dördüncü ay' seyirciyle buluştu

Güncelleme:

Töre cinayetlerine dikkat çeken 'Dördüncü ay' seyirciyle buluştu

MERSİN'de gönül ilişkisi yaşadığı erkekten hamile kalınca töre cinayetine kurban giden kızın yaşamını konu aldığı 'Dördüncü Ay' isimli oyun, Şehir Tiyatroları'nda sahnelenmeye başlandı. Oyun, kadına yönelik şiddet ve töre cinayetlerinin yarattığı trajediye dikkat çekiyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı Şehir Tiyatroları, yeni sezonun üçüncü oyunu olarak 'Dördüncü Ay' adlı oyunu sahneye koydu. Kongre Merkezi'ndeki oyuna, kalabalık bir izleyici topluluğu ilgi gösterdi. Şehir Tiyatroları oyuncularından Gökhan Şimşek'in yönettiği oyunun başrollerini yine Şehir Tiyatroları oyuncularından Güvenç Gümüş ile Gülhatun Kutlay paylaştı.

İsveç'te yaşayan ve anne babalarını trafik kazasında kaybeden 2 kardeşin dramının anlatıldığı oyun, kadına yönelik şiddet ve töre cinayetinin yarattığı trajediye dikkat çekiyor. Oyunda, kız kardeşinin bir erkekle gönül ilişkisi olduğunu öğrenen ağabeyinin, akrabalarının da telkiniyle törenin gereklerini yerine getirerek kardeşini öldürmesi ve cezaevindeki süreçte kardeşinin hayaliyle konuşarak yaptığı vicdan muhasebesi ile aklını kaybetmesi başarılı bir dille anlatılıyor.

Kadına yönelik şiddet ve töre cinayetlerinin yaratmış olduğu trajedilere farklı bir gözden bakılmasını sağlayan oyun sonrası sahneye gelen Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Bengi İspir Özdülger, oyunun yönetmeni Gökhan Şimşek ile oyuncular Güvenç Gümüş ve Gülhatun Kutlay'ı tebrik etti.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Bengi İspir Özdülger, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları olarak, bu tür toplumsal mesaj veren oyunları sahnelemeye devam edeceklerini belirterek, "Sanatseverlerimizin beklentilerine uygun etkinliklerimiz artarak devam edecek ve Mersin gerçek anlamda bir kültür ve sanat kenti olacak" dedi.

Oyun, Şubat ayının sonuna kadar her cuma saat 19.30'da Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi'nde ücretsiz olarak sahnelenecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title