Haberler

Mersin: Teknopark'ın Yıllık Değerlendirmesi Yapıldı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Üniversite Öğrencilerini Teknoloji Tabanlı Ürün ve Hizmetlere Yönelik Girişimciliğe Teşvik Etmek Amacıyla, Teknoloji Bölgesi'nden Öğrencilere Ücretsiz Yer Tahsisinde Bulunacaklarını Söyledi. Aksoy, Teknopark'ın 2007 Yılı Bütçesini de 200 Bin YTL Olarak Belirlediklerini Açıkladı.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, üniversite öğrencilerini teknoloji tabanlı ürün ve hizmetlere yönelik girişimciliğe teşvik etmek amacıyla, Teknoloji Bölgesi'nden öğrencilere ücretsiz yer tahsisinde bulunacaklarını söyledi. Aksoy, Teknopark'ın 2007 yılı bütçesini de 200 bin YTL olarak belirlediklerini açıkladı.

Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin aylık yönetim kurulu toplantısı Vali Hüseyin Aksoy Başkanlığı'nda Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Katılımcı kuruluşların temsilcilerinin katıldığı toplantıda 2006 yılının değerlendirilmesi yapılarak, 2007 yılının bütçesi belirlendi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının sonunda bir açıklama yapan Vali Aksoy, Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ne 2007 yılı için 200 bin YTL bütçe ayırdıklarını söyledi. Şuana kadar Mersin Teknoloji Bölgesi'ne 12 firmanın müracaatta bulunduğunu ve 4 yatırımcı firmanın projelerinin kabul edildiğini aktaran Aksoy, "Bu firmalar önümüzdeki günlerde Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde faaliyete başlayacak. Zamanla bu sayının artmasını bekliyoruz" dedi.

Öte yandan toplantıda üniversite öğrencileriyle ilgili çok önemli bir karar aldıklarını vurgulayan Aksoy, "Bölge üniversitelerindeki öğrencileri, teknoloji tabanlı ürün ve hizmetlere yönelik, girişimciliğe ve yenilikçiliğe teşvik etmek amacıyla, teknoloji bölgemizdeki kapasitemizin yüzde 25'ini ücretsiz olarak onlara sunmayı kararlaştırdık. Bu süreçte, projenin içeriği hakkında bilgi veren tanıtım kitapçıklarını valiliğin, Mersin Üniversitesi'nin ve Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin internet sitelerinde yayınlayarak, öğrencileri bilgilendireceğiz" diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) de aylık toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Aksoy, bölgenin arıtmasıyla ilgili çalışmalarda ihale sürecinin tamamlandığını söyledi. Geçtiğimiz hafta içerisinde olağanüstü bir toplantı yaparak ihale sürecini tamamladıklarını belirten Aksoy, "Önümüzdeki günlerde ihaleyi alan firma burada çalışmalara başlayacak. 6 aylık süreç içerisinde OSB'nin arıtması hizmete girmiş olacak ve çevreye verilebilecek zararların da tamamı ortadan kalkmış olacak. OSB'de bu anlamda çevreye duyarlı olarak faaliyetlerini sürdürecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title