Haberler

Mersin: Taşucu Tersanesi'nin Özelleştirilmesi

Mersin Deniz Ticaret Odası (Mdto) Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Taşucu Tersanesi'nin Özelleştirilmesiyle İlgili Olarak, Projeye Sermaye Yatıranların, Yatırımdan Vazgeçme Aşamasına Geldiğini Söyledi.

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Taşucu Tersanesi'nin özelleştirilmesiyle ilgili olarak, projeye sermaye yatıranların, yatırımdan vazgeçme aşamasına geldiğini söyledi.

2004 yılında içerisinde kendisinin de bulunduğu bir grup Mersinli işadamının oluşturduğu Mersin Ortak Girişim Grubu'na 46 yıl süreyle kiralanan Taşucu Tersanesi'nin devrinin, 2 yılı geçkin bir süredir yapılamamasının büyük rahatsızlığa sebep olduğunu belirten Lokmanoğlu, "Bu projeyle ilgili hukuksal süreç devam etmektedir. Bu işin daha fazla sürüncemede kalması halinde, yatırımcılar gidip başka yerde yatırım yapma düşüncesinde. Konuyla ilgili hukuksal sürecin bu yıl içerisinde neticelenmesini bekliyoruz. Herkes Mersin'e yardım etmek istiyor ama yatırımcı burası olmazsa kendine alternatif alanlar arar" dedi.

Mersin'in ekonomik geleceğinin engellendiğini savunan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Kadri Şaman da, kentin 20-30 sene önceki Türkiye'nin 4. büyük ekonomisi olduğunu kaydetti. Şaman, bugün de aynı ekonomik potansiyele sahip olmasına rağmen elindeki fırsatları değerlendiremeyen Mersin'in geleceğinin engellenmesini anlayamadıklarını dile getirdi.

Kentin bu sorunlarını Meclis'teki temsilcilere ilettiklerini ve destek istediklerini vurgulayan Şaman, "Mersin bu olayları çözmediği sürece maalesef sosyo-ekonomik sorunlarından arınamayacaktır. Bugün Taşucu Tersanesi'ni alan Mersin Ortak Girişim Grubu, tersane yatırımını Yumurtalık bölgesine kaydırma düşüncesindedir. Mersin geleceğinde önemli bir adım olacak bu yatırım da avuçlarımızın arasından kayıp gitmek üzere. Taşucu bu yatırım ile Türkiye'nin sanayi merkezlerinden biri olacaktı. Ancak bölge halkı böyle bir fırsatı elinin tersiyle reddetti. Bu durumda yatırımcıların yeni yer araması çok normal. Netice itibarıyla yatırımcılar da yatırdıkları sermayenin kar etmesini bekliyor. Ancak bu yatırım 2-3 senedir zarar ediyor ve geleceği de belirsiz. Bizim için çok büyük bir kayıp" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title