Haberler

Mersin: Süber 1. Olağan Genel Kurulu

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde Kurulan Örtü Altı Sebze Üreticileri Birliği (Süber) Başkanlığı'na Polat Serin Seçildi.

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde kurulan Örtü Altı Sebze Üreticileri Birliği (SÜBER) Başkanlığı'na Polat Serin seçildi.

Divan başkanlığını Erdemli Ziraat Odası Başkanı Himmet Ali Önder'in yaptığı genel kurul toplantısı, Erdemli Belediyesi Gözde Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Birliğe kayıtlı 412 üyeden 250'sinin katıldığı genel kurulda, Kurucu Başkan Polat Ser'in hazırladığı tek listeyle seçime gidildi. Açık oylamayla gerçekleştirilen seçimde Polat Serin SÜBER başkanlığına, Feslikan Dölekoğlu, İbrahim Kuyugöz, Ali Aslan ve Musa Mutlu da yönetim kurulu üyeliğine getirildi. Genel kurulda konuşan AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM Narenciye, Sebze ve Kesme Çiçek Araştırma Komisyonu Başkanı Ali Er, tarımı ve Türk çiftçisini kimsenin göz ardı edemeyeceğini söyledi.

Gelecekte en popüler geçim dallarının tarım olacağını ileri süren Er, "İnsanlar ve canlılar var oldukları sürece yiyecek de var olacaktır. Buna paralel olarak da tüketim olacaktır. Eğer çiftçi üretmez ise bu insanlar neyi tüketecek? Sadece sanayi karın doyurmaz. Tarım olmaz ise hiç olmaz" dedi.

Üreticilerin geleneksel sebze üreticiliğini bırakıp maliyeti düşük, kaliteli ve bol ürün elde edecekleri sisteme yönelmeleri gerektiğini belirten Er, "Ürettiğiniz ürünlerin zamanında ve gerçek değerinden satılmasını istiyorsanız bilinçli ve kontrollü tarıma geçmek zorundasınız. Bundan 30 yıl önce bizlerin ilaçsız kimyevi gübresiz ürettiği ürünlere şimdilerde adına "Organik tarım" diyorlar. Halbuki bizler bu tarımı daha önce yapıyorduk. Azla yetinmeyip daha çok üretim daha fazla kazanacağız diye organik tarımdan vazgeçtik ama şimdi yeniden bu sisteme dönüyoruz. Artık tüketici, kaliteli ve insan sağlığına zarar vermeyen ucuz ürünler istiyor. Tüm ülkeler bunu istiyor. Biz de bunu istiyoruz. Kaliteli ve rekabet gücü olan ürünler yetiştirmek zorundayız" diye konuştu.

SÜBER Başkanı Polat Serin de, atadan kalma seracılığı bırakarak daha çok kazanç ve verim elde etmek için kontrollü sera sistemine geçmek için projeler hazırladıklarını kaydetti.

Genel kurul toplantısına, Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan, Tarım İlçe Müdürü Berdan Tun, AK Parti İlçe Başkanı Vehbi Aksay, Erdemli Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Cemalettin Kurt, il genel meclisi üyeleri ve üreticiler katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title